HDZ BiH: Konkretna i održiva rješenja Izbornog zakona BiH moraju biti ponuđena – Jabuka.tv

HDZ BiH: Konkretna i održiva rješenja Izbornog zakona BiH moraju biti ponuđena

Predsjedništvo HDZ-a BiH je na sjednici u online obliku putem videokonferencije razmatralo je Izborni zakon BiH i dinamike svih procesa u predstojećem razdoblju.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović predočio je aktivnosti radnih grupa koje su formirane kako bi se održala visoka intenzivnost razgovora obzirom na postavljene rokove, iako nisu pretpostavljene potpisanim Sporazumom o načelima i izmjena i dopuna u Mostaru koji su potpisali predstavnici HDZ-a BiH, SDA i međunarodnih predstavnika.

Upravo kohezija tih radnih grupa treba ponuditi konkretno rješenje koje jamči stabilnost u nastavku europskog puta BiH, i što je najvažnije, rješava sve diskriminatorne odredbe sadržane u predmetima “Ljubić” i “Sejdić & Finci”. Maksimalistički ciljevi i isključivost ne mogu biti dio konstruktivnih razgovora i neće biti mehanizam za kupovinu vremena kako bi se održao status quo, navodi u priopćenju Ured za informiranje HDZ-a BiH.

Čović je izdvojio i zadovoljstvo održanom međunarodnom znanstvenom konferencijom u Neumu koja je okupila domaću i međunarodnu akademsku elitu iz područja pravnih i politoloških znanosti na kojima su ponuđeni referentni okviri na europskom i euroatlantskom putu. EU i NATO ostaju ključni vanjskopolitički ciljevi i prioriteti legitimnih političkih predstavnika hrvatskog naroda i takav stav će biti snažno zagovaran na domaćim, međunarodnim i globalnim forumima.

U kontekstu aktualnih događanja oko pandemije koronavirusa zaključeno je kako uz sve poteškoće koje neminovno postoje, niti jedna razina vlasti ne smije tražiti alibi, nego snažno djelovati kako bi proces cijepljenja i imunizacije cjelokupnog stanovništva konačno otpočeo, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


16 komentara

 • Sjasite vise. Spasite ovaj narod kojeg je sve manje. Gdje su te vakcine, lijekovi za ovaj viros, ovo zlo sto nam se dogada. Za sta primate po 5000 km da kukate i ponavljate jedno te isto 5 god. Sramite se…! Narod vam umire pred ocima a vi prosipate svoju demagogiju.

   • A pada li ti na pamet da je čovjek samo običan državljanin ovog jada od države. Koji radi,a nemože zaraditi. Koji je prevaren već mnogo puta. Koji ima pravo kazati” marš stoko lopovska” jer su pokazali da to i jesu.
    Kuće,vile,automobili,primanja,uposlena sva rodbina,privatni biznisi, diplome. Jednom riječju sve i mnogo više….., a narodu svaki dan gore,skuplje,nekvalitetnije.
    I kako bi ih ti nazvao?

 • Kome više nije jasno da su oni kasta za sebe nemam pojma oni gledaju samo svoje zadnjice kakav narod kakvo crno predstavljanje šuplja priča.

 • Koji više izborni zakon a znate unaprijed da od toga nema ništa. Koliko se samo puta slagalo oko termina izmjene izbornog zakona. Dosta vas je više sjašite već jednom. Jeftin vam je štos laganje svom narodu. Običnom narodu je isto ili se izmjenio ili ne izborni zakon. Vi se radi sebe borite.

 • Gori ste vi nego oni koji nas tlače iz Sarajeva,koliko ima vas i vase rodbine;djece,brace,sestara,nevjesta…u državnim sluzbama,osim sto zivite na grbaci ovoga naroda vi i vaši nista drugo ne radite.Narod vam vise ne vjeruje ni kad se u izborni zakon kunete:elektro,eronet,bolnice ,opcine i razna ministarstva su vase prćije dok placa stoka sitnog zuba.

 • Sto su se uzjogunili AID ovce. Uzalud vam je. Tražimo Izborni zakon ili raspad ove nakaradne “drzave”. Srbi jedva cekaju. Ako nemate pameti a nemate je, moglo bi vam se dogoditi da ostanete bez svega zbijeni u sarajstanu.

 • Sa kojeg prozora vi virite pa vidite kako ljudi odoše vani. Izadite vani oa pogledajte od 7 do 8 ljude koji idu na posao. Treba nam jos ovoliko cesta da svi mogu normalno voziti iznad 30. Pisete li vi možda uz zatvora i koliko ste dugo tamo???

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.