HDZ BiH: Hrvatima se stalno događa kriminalizacija Domovinskog rata i branitelja

Sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH održana je u četvrtak, u Franšiznom centru u Vitezu.

Komentirajući aktualnu političku situaciju u BiH, Predsjedništvo je izričito bilo za daljnju stabilizaciju političkih prilika u BiH i nastavak ulaganja napora na europskom putu BiH, priopćeno je iz te stranke.

“Hrvati su predvodnici puta BiH u EU, a HDZ BiH će u predstojećem razdoblju nastaviti voditi konzistentnu politiku uvažavajući ambijent i okolnosti u kojima će se voditi predstojeći proces promjene izbornog zakonodavstva u BiH, te će dati puni doprinos stabilizaciji gospodarsko – političkih prilika u BiH, kao i približavanju naše zemlje na europskom putu”, zaključeno je na sjednici.

Osvrćući se na uhićenja u Orašju, Predsjedništvo HDZ-a BiH je, kako je navedeno, bilo izričito kako se neće dopustiti da se na ovakav način provodi takozvana borba protiv zločina koji se vežu za protekli rat.

Naglašeno je kako uhićenja u Orašju nemaju veze s tom borbom jer je netko htio poslati jasne političke poruke i pokušao narušiti odnose koji se grade u BiH.

Navedeno je kako se Hrvatima stalno događa kriminalizacija Domovinskog rata i branitelja, gospodarstvenika, političara, te zaključeno kako se treba zaustaviti i eliminirati mogućnost selektivnosti i neprincipijelnosti oko privođenja.

Predsjedništvo HDZ-a BiH je na danas održanoj sjednici naglasilo važnost neselektivnog postupanja i depolitizacije pravosuđa u Bosni i Hercegovini istakavši kako je to ključ njenog napretka na europskom putu.

Nakon što je Središnje izborno povjerenstvo BiH uručilo uvjerenja o dodjeli mandata načelnicima /gradonačelnicima, općina / gradova izabranim na lokalnim izborima u BiH, Predsjedništvo HDZ-a BiH je još jednom iskazalo zahvalnost glasačima koji su na proteklim izborima iskazali svoje povjerenje HDZ-u BiH, izrazilo zadovoljstvo osvojenim mandatima te uputilo čestitku svim dužnosnicima koji su osvojili mandat ispred HDZ-a BiH, navodi se u priopćenju.


1 komentar

  • Slika sve govori.Hvala vam u ime branitelja svima,sa lijeva na desno i obrnuto.Prisjetite se što ste učinili za branitelje u zadnjih 15 god… Ali prave branitelje a ne lažne koji se vama dodvoravaju i ulizuju.Zato i imamo danas optužnice,tjeralice protiv bojovnika i časnika HVO-ne,zato nam Arhiv vojni kopaju po Sarajevu istražitelji AIDA,ratni neprijetelji,zato nam reviziju sprovodi Šerif Patković koji je iznad ministra Salke.Patković je ratni zapovjednik Sedme Muslimanske brigade u čijem sastavu su bili i muđžahedini i za tu brigadu se vežu najstrašniji zločini nad hrvatima Središnje Bosne.Matnko Čavara bih o tome trebao znati malo više jer dolazi iz Busovače gdje je ova brigada ostavila svoje potpise činjenjem zločina gdje su stigli.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.