HDZ BiH bez pobjede samo u tri općine s većinskim hrvatskim stanovništvom | Jabuka.tv

HDZ BiH bez pobjede samo u tri općine s većinskim hrvatskim stanovništvom

Miro Kraljević, kandidat HDZ-a BiH, osvojio je još jedan mandat gradonačelnika Širokog Brijega, pokazuju neslužbene informacije.

Preliminarni podaci pokazuju i da je HDZ-ov kandidat Darko Čondrić osvojio najviše glasova na izborima za gradonačelnika Livna.

Također, Mladen Mišurić-Ramljak (HDZ BiH), aktualni načelnik i kandidat za načelnika Kiseljaka Koalicije hrvatskih stranaka pobijedio je na današnjim izborima u ovoj općini.

Prema neslužbenim podacima iz HDZ-a, novi načelnik općine Vitez je kandidat ove stranke Boris Marjanović. Prema istom izvoru, njegov stranački kolega Stjepan Dujo, koji je bio zajednički kandidat stranaka HNS-a, pobijedio je u utrci za načelnika Novog Travnika.

Miro Kraljević uvjerljivo osvojio peti mandat: Politička utakmica nije bila previše burna

Kandidati HDZ-a BiH pobijedili su, prema neslužbenim informacijama, i u Čapljini i Stocu. To znači da će gradonačelnik u Čapljini ostati Smiljan Vidić, a načelnik u Stocu Stjepan Bošković, koji je bio zajednički kandidat stranaka HNS-a. U Kupresu je također pobijedio kandidat HDZ-a BiH Zdravko Mioč.

Mato Zovko (HDZ BiH) osvojio je još jedan načelnički mandat u Žepču.

HDZ BiH izgubio Tomislavgrad: Ivan Buntić je novi načelnik

HDZ BiH zadržao je i poziciju gradonačelnika Ljubuškog. Vedran Markotić, koji je bio vršitelj dužnosti gradonačelnika nakon ostavke Nevenka Barbarića, osvojio je najveći broj glasova.

Kandidati HDZ BiH osvojili su već načelničke mandate i u Orašju, Ravnom, Domaljevcu-Šamcu, Usori, Grudama, Neumu, Posušju, Kreševu i Čitluku.

Posušje dobilo novog načelnika

HDZ BiH samostalno ili u koaliciji s drugim hrvatskim strankama zadržat će otprilike isti broj načelničkih i gradonačelničkih pozicija u odnosu na prošle lokalne izbore.

Prema dostupnim podacima, HDZ BiH neće imati načelnike ili gradonačelnike samo u tri općine s većinskim hrvatskim stanovništvom – Tomislavgradu (Ivan Vukadin – HNP), Prozor-Rami (Jozo Ivančević – HDZ 1990.) i vjerojatno Odžaku, gdje kandidat HDZ-a 1990. vodi s tijesnom većinom.

Ivančević uvjerljiv, 90-ka zadržala utvrdu u Prozor-Rami

Službeno obraćanje o rezultatima izbora iz HDZ-a BiH najavili su za ponedjeljak u 10:00 sati.

Izbori su završeni: Pogledajte konačnu izlaznost birača u Hercegovini

(Fena)


12 komentara

Komentiraj: