Hawkingov posljednji rad mogao bi nam otkriti tajne paralelnih svemira

Iako više nije s nama, britanski fizičar Stephen Hawking još će neko vrijeme intrigirati svojim otkrićima. Naime, navodno je nakon njegove smrti pronađen njegov posljednji znanstveni rad koji bi mogao otkriti tajne paralelnih svemira.

Zanstveni rad, navodno pronađen u njegovoj kući u Cambridgeu, navodi teoriju prema kojoj bi svemirska sonda mogla pretraživati svemir u potrazi za drugim svemirima koji postoje uz naš.

To je Stephen – hrabro je išao gdje se i Zvjezdane staze boje ići, rekao je Thomas Hertog, profesor teorijske fizike iz Belgije i suautor rada. Često je bio nominiran za Nobela i trebao ga je dobiti. Sad više nema tu mogućnost.

Rad pod imenom “Glatki izlazak iz vječnog širenja” osvrće se na Hawkingovu teoriju “bez granica” u kojoj teoretizira kako se naš svemiri širi iz točke koja je nastala nakon Velikog praska. Njegova teorija ističe kako je Veliki prasak koji je stvorio naš svemir samo jedan od bezbroj Velikih prasaka koji su stvarali svaki svoj svemir.

Ta bezgraničnost ujedno onemogućava znanstvenike da provjere teoriju kroz eksperiment.

U svom posljednjem radu Hawking pokušava pojasniti teoriju više svemira, kroz postavke koje bi trebalo biti moguće znanstveno provjeriti.

Je li Hawkingov posljednji rad i njegov najbolji, tek ćemo vidjeti. Za sad je poznato kako je rad već na recenziju za objavu u uglednom znanstvenom časopisu.

Dobije li pozitivnu ocjenu, uskoro bismo mogli čitati u detalje kako je to Hawking zamislio istraživanje više paralelnih svemira.

(www.jabuka.tv)
2 komentara

 • Ne postoji više svemira.Ta teorija ostaje samo teorijom. Jedan je svemir kojeg je Bog stvorio i taj svemir nije crna, gluha, beskrajno tamna noć ,kako je HawkIng volio slikovito opisati taj nepregledni Univerzum kojeg nitko nikada ljudskom pameću i ljudskim razmišljanjem ne može ni shvatiti a kamoli objasniti.
  ŽELITE li proniknuti u tajne univerzuma pozabavite se energijom,frekvencijama(visokom i niskom)i posebno vibracijama.
  One (sve zajedno)kriiju u sebi tajnu stvaranja i opipa svega onog što čulima vidimo i još više osjećamo a ne vidimo!
  Ono što nazivamo materijom (elementom),u stvari je energija čija je vibracija snižena kako bi bila opaziva osjetilima.
  Osjetila, ljudska osjetila su tu da svjedoče sveeto stvaralačko , slobodno zajedništvo Boga Stvoritelja i čovjeka. Čovjeka-stvorenja Božjega.
  Sve izvan toga je znanost koja nema nikakva pokrića bez vjere.

  • Hajde molim te ne sramoti se bar sa upisima… Pazi molim te ti ces se usporedjivati sa Hawkingom i pricati o kozmologiji, i to jos sa ogranicenog jednog stajalista…
   To sto ti pricas je VJERA, bazirana na uvjerenju u nesto, a ne znanost ili empirijski dokazana cinjenica, tako da molim lijepo slobodno VJERUJ u sta zelis, ali ne naturaj drugima tu istu vjeru niz grlo i nemoj se osjecati pozvanim da ovako kompleksnu temu omalovazavas sa ”samo Bog zna”.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.