Hari Mata Hari za doček Nove “uzima” vrtoglavih 200.000 KM

Hajrudin Varešanović, poznatiji kao Hari Mata Hari, nastupit će u novogodišnjoj noći u centru Sarajeva, a organizator će za njegov koncert platiti vrtoglavih 200.000 KM, dok će se ostatak iznosa namiriti iz sponzorskih ugovora.

Grad Sarajevo, koji je službeni organizator javnog dočeka Nove godine, prihvatio je ponudu firme Armena S d.o.o. Sarajevo koja je imala ekskluzivno pravo, odnosno punomoć, da zastupa Harija Mata Harija kao glavnog izvođača za dan 31. prosinca 2018. godine.

Ponuđač je dostavio cijenu početne ponude u iznosu od 234.000 KM s PDV-om, što znatno premašuje osigurana proračunska sredstva za ovu nabavku, navodi se u odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača putem pregovaračkog postupka.

Nakon obavljenih pregovora s predstavnikom ponuđača, dogovoreno je da ponuđač po mogućnosti dostavi cijenu konačne ponude u skladu s raspoloživim proračunskim sredstvima u Proračunu Grada Sarajeva, a ostatak nedostajućih sredstava namiri iz sponzorskih ugovora, navodi Klix.ba.

Također je dogovoreno da Grad Sarajevo preuzme obavezu osiguranja ekipe hitne medicinske pomoći i vatrogasne brigade, kao i organizacije vatrometa te fizičkog osiguranja samog događaja, odnosno da angažira zaštitarsku agenciju i osigura pokretne toalete.

Ponuđač, u ovom slučaju firma koja zastupa Harija Mata Harija, je dana 12. studenoga ove godine dostavila konačnu ponudu s ponuđenom cijenom od 170.940,00 KM bez PDV-a, odnosno 199.999,8 KM s PDV-om.

Povjerenstvo za javnu nabavku napravilo je Zapisnik o ocjeni ponuda i dalo preporuku gradonačelniku da se ugovor o pružanju usluga “Organizacija dočeka Nove 2019. godine u gradu Sarajevu” dodijeli ponuđaču Armena S d.o.o. Sarajevo, što je na kraju i prihvaćeno.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • A da nabavite gramofon i navijete Safeta Isovica?? Onako , vinil i udri! Jeptino i dobro, a te novce s kojima se Vi iz grada razbacujete, kupite dici odjecu i obucu, ili ostavite za knjige kupit!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.