Halilhodžić: “To što se radi u BiH je sramotno i iritirajuće!”

Vahid Halilhodžić ovih je dana boravio u Bosni i Hercegovini gdje mu je uz još tri izbornika uručena prestižna nagrada Večernjakov pečat za osobu godine. Halilhodžić je prilikom dodjele nagrada zaplakao, ali se ne vidi na klupi zmajeva.

Znate moje mišljenje o situaciji u ovoj državi. Ne volim o tome pričati, imao sam nekih razgovora, ali ono što se radi u BiH je sramotno i iritirajuće za svakoga tko osjeća pripadnost prema ovoj državi. Ne mogu sebe vidjeti na klupi BiH jer je politika ušla preduboko u sport, rekao je Halilhodžić za Fenu.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine preuzeo je Robert Prosinečki.

Nisam gledao utakmice reprezentacije pod njegovim vodstvom zbog obaveza, ali sjedio sam s Prosinečkim i zaželio mu sreću. Neće mu biti lako, ali osjeća se poboljšanje atmosfere u najboljoj vrsti. Reprezentacija doživljava smjenu generacija, a to je normalna stvar u svijetu nogometa. Moramo se okrenuti prema mladosti, veterane ispratiti na adekvatan način. To je životni ciklus koji trebamo prihvatiti, rekao je Halilhodžić i dodao:

Uloga Prosinečkog je sada da stvori momčad koja će se pokušati plasirati na EP i SP. Jedan ciklus je završen, nažalost momčad nije izborila Svjetsko prvenstvo što su svi doživjeli kao neuspjeh, a sada je na njemu da odluči s kojim igračima će ući u novi ciklus kvalifikacija. Očekuju ga kvalifikacije s novim snagama, ambicijama i idejama.

Halilhodžić je iznenada dobio otkaz u Japanu, prenosi Večernji List, iako je momčad odveo na Svjetsko prvenstvo.

Preživio sam veliki šok u Japanu, emocije su još prisutne i ni dalje ne mogu shvatiti što se dogodilo. Svi su se pitali što se dogodilo, ali i meni nije bilo jasno. Netko kaže da se politika uplela, netko sponzori, a netko da su neki igrači bili nezadovoljni. Ja još uvijek tražim odgovore, zaključio je Halilhodžić.

Vahid Halilhodžić se rasplakao u Mostaru i poslao poruku gradu

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.