Hakirana ”Slobodna Dalmacija”

​Tijekom utorka popodne hakiran je portal Slobodne Dalmacije tako da je nekoliko starijih članaka zamijenjeno tekstovima koji​ma se​ promič​e ​rusk​a​ propagand​a u ratu s Ukrajinom, a slučaj istražuje policija.

Kako je objavljeno na stranicama Slobodne Dalmacije, u popodnevnim satima ​je ​izvršen hakerski napad​ tijekom kojega je, kako se navodi, nepoznati počinitelj (ili više njih) upao u sustav​ te dnevne novine.

Hakerski napad je obavljen tako što su u ​nekoliko starijih članaka u rubrikama Slobodne Dalmacije zamijenjeni članci koji​ma se​ promič​e ​rusk​a​ propagand​a u ratu s Ukrajinom.

​Riječ je o desetak tekstova koji su na portalu objavljeni pod imenima naših autora. Naše službe su na vrijeme uočile upad u sustav i rade na otklanjanju problema. Članci se uklanjaju, a napad je prijavljen policiji​, objavili su na stranicama Slobodne Dalmacije​.

Glavna urednica Slobodne Dalmacije Sandra Lapenda Lemo nije željela komentirati slučaj tek je za Hinu kratko rekla kako je istraga u tijeku, da rade na tome, i da su članci izbrisani.

(www.jabuka.tv | Foto: Saša Burić/Cropix)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.