Biskupska konferencija BiH dobila novog predsjednika

Mons. Tomo Vukšić izabran je za novog predsjednika Biskupske konferencije BiH, odlučeno je na 83. redovitom zasjedanju Konferencije u Mostaru.

Nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata na toj funkciji naslijedio je kardinala Vinka Puljića čije je odreknuće od pastoralnog vodstva Vrhbosanske nadbiskupije 29. siječnja 2022. godine prihvatio papa Franjo.

Za potpredsjednika izabran je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić koji je prihvatio obnašati tu službu dok se, sukladno Statutu i odredbama Kongregacije za biskupe, imenovanjem novih dijecezanskih biskupa, na steknu uvjeti izbora između više kandidata.

Biskup Palić će također predsjedati Nadzornim vijećem Caritasa Bosne i Hercegovine i Vijećem za ekumenizam i dijalog među religijama i kulturama BK BiH.

Nadbiskup Vukšić će preuzeti službu predsjednika Caritasa Bosne i Hercegovine.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

  • Slušam dotičnog kako govori da treba ljude zapošljavati.Ne zna čovjek bi se smijao il plakao.Gosp.biskup nije htio bit mentor,danas kopam da zaradim kruh,a sve zato što me on i ekipa iz biskupije nisu htjeli zaposliti.Vuksicu,ko te ne zna,skupo bi te platio.Pavlovic,Stironja i ti možete napredovati u hijerarhiji jer vas je Peric postavio..pitam se dokle Bože trpit nepravdu?

    • Za Vas, u 20:14, pod “Zna se”,
      kad već izgovarate riječi, dokle Bože trpit nepravdu, vrlo uputno je da se pomolite živom Bogu da je svi iz srca izkorjenimo, počevši od svakog osobno, i sve će pomalo ići na bolje.

      • Za “Put”..zar nije licemjerno govoriti o zapošljavanju,a pun biro teologa.Svecenici samo pričaju o zapošljavanju svih,a posao im dobiva rodbina.Da sam biskup,prvo bi zatvorio teoloski institut u Mostaru.”Put”kreni odmah u akciju istjerivanja nepravde u svećeničkom redu.Zivio!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.