Hakiran YouTube Hrvatskog rukometnog saveza

S pobjedama hrvatske rukometne reprezentacije sve je veće zanimanje za hrvatske rukometaše i natjecanje pa u skladu s tim raste broj posjeta njihovim digitalnim kanalima.

No ako ste ovih dana krenuli pretraživati videozapise na kanalu HRS-a na YouTubeu, na prvu ste vjerojatno pomislili kako ste pogrešno upisali ime stranice ili vas je Google odveo na krivi kanal.

Naime, kada kliknete na stranicu na YouTubeu hrvatskog rukometnog saveza, ime koje će se prikazati na njoj jest – Ethereum US. Također, prvi video koji je na njemu postavljen nema veze s rukometom, već s, nije teško zaključiti, kriptovalutom ether.

Prema imenu videa i naslovnoj fotografiji, jasno je kako se u njemu vlasnicima ove kriptovalute poručuje kako sada (kada vrijednost ethera pada) nije vrijeme za prodaju, već za kupovinu ethera.

Da im je YouTube kanal hakiran, potvrdili su i iz samog HRS-a jer su se na Twitteru obratili YouTube profilu za pomoć.

Nije poznato kad je točno stranica HRS-a hakirana – videozapis s etherom streaman je prije dva dana, dok je posljednja objava vezana uz rukomet i hrvatsku reprezentaciju objavljena prije četiri dana. 

Čini se da osoba/osobe koje su hakirale stranicu nisu izbrisale ranije videozapise, već im je jedini cilj bio promovirati ether i kriptozajednicu.

Inače, HRS prilično je aktivan i na drugim digitalnim kanalima (Facebook, Instagram, Twitter) pa dok ne povrate kontrolu nad YouTubeom, vijesti vezane uz reprezentaciju i hrvatske rukomentne klubove, objavljujuju na njima.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.