Hakeri ukrali privatne podatke više od tri milijuna kupaca VW-a

Više od tri milijuna ljudi u SAD-u i nekoliko desetaka tisuća kupaca u Kanadi postali su žrtve krađe podataka koju su proveli hakeri kompromitirajući sustav jednog vanjskog partnera Volkswagenove grupe (VW).

VW grupa potvrdila je da je njihova podružnica u SAD-u, koja je prikupljala podatke klijenta za potrebe marketinga i online prodaje, bila žrtva hakerskog napada, pri čemu su anonimni hakeri ukrali iz njenog sustava podatke više od 3,3 milijuna ljudi, prenio je Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Riječ je o podacima koji uključuju imena, telefonske brojeve, E-mail i adrese stanovanja, a u određenom broju slučajeva i VIN brojeve njihovih automobila, kao i brojeve vozačkih dozvola i brojeve socijalnog osiguranja, što su u SAD-u naročito osjetljivi podaci.

Ukradeni podaci se odnose na kupce Volkswagenovih i Audijevih vozila, kao i one koji su kontaktirali ove kompanije zanimajući se za moguću kupovinu vozila.

VW je priopćio da je već kontaktirao oko 90 tisuća klijenata kojima su ukradeni najosjetljiviji podaci i ponudio im besplatnu pomoć u zaštiti.

Krađa se dogodila u razdoblju između kolovoza 2019. i svibnja 2021. godine.

Iz Volkswagena nisu objavili o kojem se dobavljaču radi.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.