Hadžović: Maturanti u HNŽ-u oslobođeni usmenog ispita, nastava će biti završena online

Autoškole su počele s radom, a vozački ispiti polagat će se od sljedećeg tjedna u skladu s epidemiološkim mjerama koje će biti propisane od strane Zavoda za javno zdravstvo i ministarstva obrazovanja, kazao je na početku svog obraćanja novinarima Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti kulture i sporta HNŽ-a.

Maturanti će biti oslobođeni usmenog dijela ispita na maturalnom ispitu.

Donijeli smo odluku o polaganju maturalnih ispita na način da će učenici prilikom završnog rada biti oslobođeni usmenog dijela. Ocjena pismenog dijela je konačna ocjena maturalnog završnog rada. Ocjena iz ostalih nastavnih predmeta koji su sastavni dio mature, odnosno završnog ispita, izvodi se iz zaključnih ocjena koje je učenik postigao tijekom školovanja u okviru tih nastavnih predmeta, objasnio je ministar Hadžović dodavši:

Na ovaj način smo pomogli našim učenicima i skinuli im psihološki pritisak oko polaganja maturalnih odnosno završnih ispita.

Prijave za upis u osnovne škole su završene, a sve zakonom propisane procedure za upis će se obaviti kad se za to steknu uvjeti odnosno kad epidemiološka situacija bude bolja.

Upisi u srednje škole će se vršiti u lipnju i u skladu s pravilima kao i prije početka pandemije, ali poštujući epidemiološke mjere zaštite.

Dječji vrtići u našoj županiji započet će se radom onog trenutka kada ispune sve preduvjete koje će za ovu djelatnost propisati Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a i ovdje moram naglasiti da je zbog pokretanja gospodarstva ovo jedna mjera kojom izlazimo u susret da djeca ipak budu na sigurnom tijekom zaposlenja njihovih roditelja, ustvrdio je resorni županijski ministar.

Avdić: Situacija je dosta povoljna, ali ne smijemo se opustiti

Nastavna godina će se završiti putem online nastave jer je do kraja ostalo veoma malo vremena. Tako da bi moglo biti stresno za naše učenike vraćanje u školske klupe na razdoblje od 15 dana, pojasnio je Hadžović.

Visokoobrazovne ustanove će donijeti odluku o načinu održavanja ispita i završetku nastave na fakultetima u sljedećem razdoblju u skladu s epidemiološkim mjerama i mjerama koje donose krizni stožeri.

Što se tiče kulturnih i sportskih sadržaja u HNŽ-u, u sljedećem razdoblju ćemo razmatrati način i pokretanje ovih aktivnosti, zaključio je u svom obraćanju na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite HNŽ-a Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti kulture i sporta HNŽ-a.

U mostarskoj Covid-bolnici dva bolesnika – stabilnog su stanja i bez pogoršanja

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)


8 komentara

 • Ma ja. Sta će maturantima matura?
  Bitno je da ima kafića i diskoteka u dovoljnom broju.
  Eno i direktor Kosače ima maturu/malu i veliku/ i kakve mu koristi kada ga plaćaju vlasnici diskoteka,koji sasvim sigurno nemaju maturu. Ali imaju diplome Logosa 🙂
  Dakle kore spomenuti direktor ne vidi ništa sporno na gradnji etaže na postojećoj diskoteci iza Kosače. AFERIM.
  Hebo te onaj ko te postavio na to mjesto

 • dakle po tko zna koji puta se potvrđuje da su gradski odjeli graditeljstva,urbanizma i građevinske inspekcije DUBOKO I NEPOPRAVLJIVO korumpirani.
  to znaju ONI sami
  to znaju građani mostara
  to znaju istražni organi
  e kako će završiti ovo višegodišnje maltretiranje Mostaraca, pokazati će vrijeme

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.