Guardiola je stigao u Barcelonu. Uskoro se nalazi s Messijem

Josep Guardiola došao je u Barcelonu. Naravno, to što jedan od najslavnijih Katalonaca dolazi u svoj grad na odmor inače ne bi bila vijest. Međutim, prije devet dana dogodilo se nešto što sada ovu informaciju čini bitnom.

Tada je Lionel Messi faksom obavijestio Barcelonu da ovog ljeta želi otići iz kluba u kojem je 20 godina. Tako se konkretiziralo ono o čemu se dugo piše i govori, posljednji put prošlog tjedna.

Tada je u javnost izašlo da je Messi to rekao Ronaldu Koemanu, novom treneru Barcelone, kada ga je ovaj došao posjetiti u njegov dom.

Katalonski mediji su objavili, a svi španjolski prenose, da je Messi u isto vrijeme kada je od Barcelone zatražio da ga pusti, zvao Pepa Guardiolu kako bi ga pitao želi li i može li mu City omogućiti utočište. Kao osobu od najvećeg povjerenja privatno i poslovno, obavijestio ga je o svojoj situaciji, razočaranosti i ogorčenosti Barcelonom te mu izrazio želju da prijeđe u Manchester City.

Messi želi opet surađivati s Guardiolom, s kojim je u četiri godine u Barceloni (2008-12) osvojio tri španjolska i dva europska naslova prvaka te dva kupa kralja. Pepa bi ispunjavanje Messijeve želje približilo osvajanju Lige prvaka, koju nikako ne uspijeva uzeti otkako je prije osam godina otišao iz Barcelone i od Messija.

Izvori koji otkrivaju da je Messi nazvao Guardiolu i pitao žele li ga on i City, navode da je slavni trener na to oduševljeno odgovorio pozitivno. Sada je na upravama klubova da dogovore realizaciju transfera, jer Barcelona više nema šanse nagovoriti Messija na ostanak, a City je uz PSG jedini klub koji si može priuštiti odštetu i plaću za najboljeg nogometaša svijeta. Naravno, na stranu Cityja osjetnu prevagu donosi to što je tamo Guardiola, prenosi Index.

Zato Pepov dolazak na odmor u Barcelonu pred početak Premier League od uobičajene vijesti postaje senzacija. Španjolski mediji pišu da su Guardiola i Messi već ranije dogovorili sastanak ovih dana u Barceloni kako bi uživo govorili o transferu simbola Barcelone u City.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.