Guardiola iznenadio izborom omiljenog napadača: Nevjerojatan je, podsjeća me na Benzemu | Jabuka.tv

Guardiola iznenadio izborom omiljenog napadača: Nevjerojatan je, podsjeća me na Benzemu

Jedan je od najboljih i najtrofejnijih trenera u povijesti, a prije toga je godinama bio kapetan jedne od par najjačih generacija Barcelone ikad.

Josep Guardiola tako je bio suigrač i trener najboljih svjetskih nogometaša zadnjih 30-ak godina pa je iznimno zanimljivo čuti koga bi od njih izdvojio kao najbolje ili najdraže.

Iznenadio je otkrićem da mu je među napadačima omiljen Claudio Pizarro, peruanski veteran (41) i legenda. Guardiola ga je vodio u Bayernu, kada je Pizarro već imao 35 godina, ali to mu nimalo nije pogoršalo dojam o njemu. Upravo suprotno:

Oh, Claudio, dragi Claudio… Uvijek sam mu govorio kako bih volio da sam ga imao na raspolaganju kada je imao oko 25 godina. Jedan je od najboljih strijelaca i egzekutora koje sam vidio. Nije tip golgetera koji samo čeka loptu pred golom, nego sudjeluje u igri, izvlači se prema sredini. Sa svojim kvalitetama me podsjeća na Benzemu. Osim toga je i nevjerojatno ljudsko biće. Imali smo fenomenalan odnos.

Pizarro je ikona Bundeslige. U Njemačkoj je više od pola života. Najdublji trag ostavio je u Bayernu (327 utakmica i 125 golova), za koji je igrao devet godina u dva navrata, te Werderu (319 utakmica i 153 gola), u koji je prije dvije godine došao po čak četvrti put i gdje mu teče ukupno 10. godina, prenosi Index.

Najefikasniji je stranac u povijesti Bundeslige, najbolji strijelac Werdera ikad i najstariji nogometaš koji je postigao gol u njemačkom prvenstvu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: