GSS pronašao nestalu staricu iz Gorice kod Gruda

Pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) Široki Brijeg, Posušje i Imotski pronašli su sinoć LJ.B. (69), koja je nestala jučer ujutro iz svoje kuće u Gorici kod Gruda, priopćeno je iz Saveza gorskih službi spašavanja u BiH (GSSuBiH).

Naime, rodbina, susjedi i prijatelji LJ.B. su bezuspješno tražili tijekom dana i onda su se obratili GSS Široki Brijeg, koji je pozvao i ostale spasilačke službe GSS u BiH.

Akciji je odazvalo 48 spasitelja s 2 potražna tima s psima iz HGSS-a Čitluk, GSS-a Jablanica, ISS Mostar, HGSS-a Posušje, HGSS-a Mostar i ispostava HGSS-a Makarska u Imotskom.

http://gss.ba/uspjesno-pronadena-nestala-starica-u-gorici-kod-gruda/

Posted by GSS Široki Brijeg on 18. siječnja 2016

Ekipa koja je prva stigla na teren- GSS Š. Brijeg, Posušje i Imotski vrlo brzo su locirali nestalu, koja je pronađena u dobrom stanju, pothlađena, te je odvezena u hitnu službu.

U pripravnosti su bili i spasitelji GSS-a HBŽ iz Livna, tako da je ovom prilikom angažirano više od 50 spasitelja spremnih pomoći u traženju nestale LJ.B. koja je bila životno ugrožena i vjerojatno ne bi preživjela nadolazeću hladnu noć na temperaturi ispod 0°C, navode iz GSSuBiH.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.