Grudske mažoretkinje proslavile 15. rođendan

U subotu je u kinodvorani u Grudama održana svečana proslava povodom petnaeste obljetnice Grudskih mažoretkinja.

Na početku programa nekoliko prigodnih riječi uputila je predsjednica Društva Marina Zadro, koja je pozdravila sve nazočne i zahvalila im na dolasku. Večer je nastavljena u duhu sjećanja kroz foto-priču na najljepše trenutke u proteklih 15 godina djelovanja Grudskih mažoretkinja.

U programu su nastupili svi timovi ovog Društva, 99 rasplesnih članica koji su se predstavili u osam koreografija, a rođendanski koncert otvorila je skupina mažoretkinja iz Drinovaca. U glazbenom dijelu programa nastupili su Marija Tomić i Filip Miloš.

Svojim dolaskom večer su dodatno upotpunili i načelnik Ljubo Grizelj, ministrica Ružica Mikulić, zatim predsjednica Mažoretnog kluba Rap Radeče Jasna Blaj i dopredsjednica Tadeja Rozman, te predsjednik Slovenskog mažoret saveza Aleš Breznikar, i mnogi drugi…

Simbolične zahvalnice i priznanja dodijeljena su dugogodišnjim članovima Društva, bivšim članicama i trenericama, kao i načelniku općine Grude.

Večer je uz rođendansku tortu, prigodan domjenak i druženje nastavljena do kasnih večernjih sati.

Grudske mažoretkinje osnovane su 22. ožujka 2002. godine. Prva predsjednica bila je Mila Zadro, zatim Mladen Leko, Senka Zorić, te aktualna predsjednica Marina Zadro. Društvo je proputovalo pola Europe zahvaljujući izvrsnim rezultatima odnosno plasmanima na državnim i europskim prvenstvima – od Poljske, Slovačke, Italije, Crne Gore, Francuske, Rumunjske, Slovenije, Hrvatske, Češke. Zlato iz Rumunjske i Francuske s duo pom ponom, srebro iz Hrvatske i tri srebrne medalje koje su osvojile na prošlogodišnjem Europskom prvenstu. U Grudama je Državno prvenstvo održano 2008. godine i 2016.

Trenutno klub broji 100 djevojaka, 70-ak u Grudama, raspoređenih u četiri tima, te 31 članica u Drinovcima koje su raspoređene u dva tima.

U ovoj godini djevojke će sudjelovati na Državnom prvenstu u Kiseljaku, na Ohrid festu – tradicionalni Međunarodni festival u Makedoniji, a nadaju se, ovisno o plasmanu na Državnom prvenstu, i nastupu na Europskom prvenstvu u rujnu u slovenskom gradu Laškom.

(www.grude-online.info)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.