Grude: Važno je podignuti svijest djece i roditelja o važnosti zaštite voda

Interaktivne radionice Voda za život za učenike osnovnih škola održane su 8. i 9. travnja u osnovnim školama “Antun Branko i Stanislav Šimić”, Drinovci – Područna škola Tihaljina, “Ruđer Bošković”, Grude, “Antun Branko i Stanislav Šimić”, Drinovci i Osnovnoj školi “Fra Stipan Vrljić”, Sovići.

Radionice su organizirane u suradnji sa stručnjacima iz Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša Split, a u okviru projekta koji financira Europska unija “Održivo korištenje vodnih resursa u Imotsko-Bekijskom polju” (IM-BE Field). Svrha projekta je unaprijediti i poticati prekograničnu suradnju i kapacitete u području planiranja održivog korištenja vodnih resursa.

“Svrha radionica je podizanje svijesti djece osnovnoškolske dobi i njihovih roditelja o društvenoj odgovornosti za postupke koji bi mogli imati za posljedicu zagađenje voda, racionalno korištenje vodnih resursa te popularizacija i edukacija zdravoga života. Važno je od malih nogu educirati djecu o važnosti zaštite prirode, osobito vode i vodnih resursa, a u toj dobi lako je utjecati na mlade na kojima svijet ostaje”, rekao je Marin Čagalj, predstavnik Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita.

Predavanja su osim teorijskog dijela sadržavala i interaktivni dio s pitanjima i odgovorima. Na kraju su učenicima podijeljeni prigodni promotivni materijali – školski ruksaci i pernice.

Projekt “IM-BE Field” financira Europska unija u iznosu 689.165,81 eura kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA) u okviru Programa prekogranične suradnje Hrvatska- Bosna i Hercegovina. Projekt traje 24 mjeseca, a provode ga Županija Splitsko-dalmatinska i Općina Grude. Partneri na projektu su JU RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko – dalmatinske i JU Razvojna agencija Zapadnohercegovačke županije – HERAG, priopćio je koordinator projekta Zdenko Spajić.

(Fena)

1 komentar

Komentiraj: