Grude: Trojica maloljetnika pretukla 15-godišnjaka

Trojica maloljetnika fizički su napala 15-godišnjaka kod Osnovne škole u Grudama.

Incident se dogodio 4. rujna u 21:04 sata, a Uprava policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke o tome se oglasila tek u ponedjeljak na službenoj web stranici.

U spomenuto vrijeme Policijska uprava Grude zaprimila je prijavu da je na Hitnu pomoć Doma zdravlja Grude dovezen mlađi maloljetnik (15) sa šireg područja općine Grude, s tjelesnim ozljedama koje su mu nanijele druge osobe u blizini Osnovne škole u Grudama.

Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici otišli su na Hitnu pomoć Doma zdravlja Grude i obavili razgovor s mlađim maloljetnikom, koji je tom prilikom rekao da su ga u blizini Osnovne škole u Grudama fizički napali i nanijeli mu ozljede dva mlađa maloljetnika (15) i jedan stariji maloljetnik (16), svi s područja općine Grude.

Nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Grude ozlijeđeni mlađi maloljetnik (15) prevezen je u Centar za urgentnu medicinu i hitne prijeme SKB-a Mostar dakle je naknadno pušten na kućnu njegu i promatranje.

O događaju su upoznati dežurni županijski tužitelj i Centar za socijalni rad Grude.

Maloljetnici koje se dovodi u vezu s nanošenjem tjelesnih ozljeda mlađem maloljetniku (15) istu večer su pronađeni i dovedeni u službene prostorije PU Grude, u službene prostorije pozvani su i njihovi roditelji.

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Grude poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i dokumentiranja opisanog događaja, nakon čega će Županijskom tužiteljstvu uputiti odgovarajuće Izviješće, objavljeno je na službenoj web stranici MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)