Grude: Predbožićni dani u domu za stare i nemoćne “Vita”

Svi znamo da je Božić vrijeme darivanja, a mediji i svijet su to toliko napuhali, da je kupovanje i darivanje za većinu postalo glavni smisao Božića. Isus i štalica ostaju negdje po strani. Najlakše je darovati neki predmet, a Isus nas uči da je potrebno darovati sebe. Baš kao što je i On bio Očev dar nama za naše otkupljenje.

“U staračkom domu ‘Vita’ u Grudama darivanje pažnje, skrbi i ljubavi svakodnevna je stvar. Učiniti nekome da mu zadnji trenutci života budu ispunjeni pažnjom i lijepom riječi velika je stvar i za samog štićenika, ali i za nas koji s njima radimo”, rekla je ravnateljica doma Marica Ćorluka dodajući:

“Od kada je starački dom ‘Vita’ otvoren, a to je već dvije godine, primili smo toliko puno zahvalnosti i blagoslova koji nas tako ispunjavaju, kako u duši, tako i u radnom zajedništvu.”

staracki_dom_vita_grude2 staracki_dom_vita_grude3

Ovih predbožićnih dana osoblje doma doista se trudi ispuniti dane njihovih štićenika raznim blagdanskim sadržajima. Može se reći i da se dom pomladio u ovom zajedničkom druženju s djecom i mladima iz naše općine. Tako su u domu gostovali:

1.) KUD Biloševica iz Rasnog. Najmlađi članovi društva su svojim plesom i pjesmom uljepšali korisnicima doma jedno popodne.
2.) Zbor Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude
3.) Djeca iz vrtića Poni (Violeta)
4.) Djeca iz gradskog vrtića (Grude), koja su u ponedjeljak 22. prosinca izvela svoju Božićnu priredbu, a zatim su svi zajedno zapjevali Božićne pjesme.

U utorak, 23. prosinca organizirana je Božićna sv. Misa u domu, a popodne će doći u goste i Framaši iz Drinovaca.

Štićenici doma oduševljeni su i zahvalni ovim nastupima koji im prekraćuju dane i ispunjavaju ih ljudskom blizinom, a to je i ono što se uče mlade generacije: da ništa ne može tako ispuniti čovjeka kao susret sa drugim čovjekom.

Zato, ne dopustimo da nam Božić prođe bez toplih susreta s ljudima koje volimo.

(www.grude-online.info)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.