GRUDE: Policajcu pola godine zatvora i godina dana zabrane obavljanja dužnosti

Općinski sud u Ljubuškom nepravomoćnom presudom, oglasio je odgovornim K. M. (32) iz Gruda zbog kaznenog djela Zlouporaba položaja i ovlasti iz čl. 383. st. 1. KZ FBiH. i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od pola godine.

Optuženi je u vremenskom razdoblju od lipnja do kolovoza 2010. godine kao ovlaštena službena osoba, policijski službenik PU Grude, prekoračio svoje službene ovlasti na način da je od ukupno 31 vozača (inače svi državljani RH) naplatio kazne za prometne prekršaje u iznosima od 30-300 kuna nakon čega im je rekao da su na taj način platili kazne za prometni prekršaj, dok je uzeti novac zadržao za sebe i na taj način pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od 800,00 KM.

Osim kazne zatvora, optuženom je izrečena mjera sigurnosti zabrane obavljanja dužnosti policijskog službenika za pozorno-prometnu djelatnost i sličnih dužnosti za vrijeme od jedne godine u koje se ne računa izrečena kazna zatvora, te je obvezan da oduzeti iznos od 800,00 KM uplati u korist proračuna ŽZH.

(www.grude-online.info)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.