U Grudama se organizira prva biciklijada

Biciklistički klub Grude u suradnji s općinom Grude u nedjelju, 19. svibnja organizira prvu po redu “Grudsku biciklijadu”.

Start biciklijade je u 14:00 sati kod crkve sv. Kate, a ruta dugačka oko 40 kilometra završava u Parku hrvatskih branitelja.

Kotizacije nema, a svim sudionicima biciklijade se preporučuje nositi zaštitnu kacigu jer se prisustvuje na vlastitu odgovornost.

Program biciklijade:

Staza Biciklijade polazi ispred grudske ljepotice crkve Svete Kate uz policijsku, medicinsku pratnju i vozilo za slučaj kvarova, Vinarije Matiša na Višnjici gdje će biti prva točka za okrjepu i kušanje kapljice vina, nakon toga Biciklijada se vozi kroz centar Gruda i nastavlja prema Sovićima i Gorici.

Konjički klub Stina u Sovićima je iduće mjesto gdje će Grudska Biciklijada zastati na osvježenje i kratko upoznavanje s bogatim aktivnostima Konjičkog kluba, nastavak vodi do Gorice, crkve Svetog Stipana, nove i stare crkve, bogatog arheološkog nalazišta i Franjevačke arheološke zbirke sv. Stjepana na kratko stručno predavanje.

Prva biciklijada u Grudama

Nastavak Biciklijade vodi do nadaleko poznatog prelijepog jezera Krenica u Imotsko-Grudskom polju, jezero koje nikad ne presušuje, nastavak ide pored rodne kuće Andrijice Šimića, o čijoj slavi i poštenju ne treba trošiti puno riječi.

Stazama kroz grudsko polje dolazimo do Gruda, gdje će u grudskom Parku hrvatskih branitelja biti priređen ručak za sve sudionike.

Biciklizam je jeftin i zdrav načina kretanja gradom, a ujedno i potpora zdravom i aktivnom načinu života. Pridružite nam se u vožnji i uživajte u prirodi, rekreaciji i prijateljskom druženju na otvorenomističu organizatori.

Čitavu rutu biciklijade možete pogledati OVDJE.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.