GRUDE: Nakon potjere priveden pijani kamiondžija

Policija u Grudama uhitila je prekjučer I.K. (58) iz Tihaljine, nakon što je zadobila više poziva od građana da se regionalnom cestom R420, iz smjera Posušja prema Grudama, kreće kamion marke Mercedes, čiji je vozač nepropisno prelazio iz jednog kolničkog traka u drugi, ugrožavajući na taj način druge sudionike u prometu.

Odmah po zaprimanju prve prijave upućena je policijska ophodnja da zaustavi navedeni kamion, a nakon što je kamion uočen u blizini restorana ”Otok”, policijski službenici izdali su naredbu za zaustavljanje na koju se vozač kamiona oglušio i nastavio vožnju Ulicom Gojka Šuška u smjeru benzinske crpke Grafotisak.

Nakon potjere s uključenim zvučnim i svjetlosnim signalima policijska ophodnja pretekla je navedeni kamion u blizini spomenute benzinske crpke i vozilom prepriječila cestu, a nakon što je vozač zaustavio kamion isti je lišen slobode i priveden u službene prostorije PU Grude.

Izvršenim alkotestiranjem kod istoga je izmjereno 2,34 ‰ alkohola u dahu, a izvršenim provjerama utvrđeno je da je registracija kamiona istekla 2011. godine.

Po završetku prekršajne obrade I. K. uručen je prekršajni nalog – za počinjene prometne prekršaje izrečena mu je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 500,00 maraka, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „C“ kategorije u trajanju od dva mjeseca te je i dva kaznena boda, stoji u priopćenju MUP-a ŽZH.

(mupzzh.ba)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.