Grude: Maloljetnici prijetili policiji, pa ‘zaradili’ kaznene prijave

PU Grude rasvijetlila je kazneno djelo Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183. KZ-a FBiH. Naime, u utorak poslijepodne, u dva navrata, mlađe muške osobe nazvale su interventni policijski broj ‘122’ i uputile ozbiljne prijetnje o čemu, u interesu istrage, policija nije ranije izvještavala javnost.

Operativnim radom istražitelji PU Grude kao moguće počinitelje kaznenog djela identificirali su dvojicu mlađih maloljetnika sa šireg područja općine Grude (u smislu KZ-a FBiH pojmom ‘mlađi maloljetnik’ označava se osoba koja je u vrijeme počinjenja kaznenog djela navršila četrnaest, a nije navršila šesnaest godina života).

Istražitelji PU Grude u četvrtak su, u službenim prostorijama PU Grude, izvršili kriminalističku obradu nad dvojicom mlađih maloljetnika, u nazočnosti njihovih roditelja i socijalnog radnika, a izvršenom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su isti počinili opisano kazneno djelo.

PU Grude u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv dvojice mlađih maloljetnika, zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183. KZ-a FBiH, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.