Grude domaćin šestog Cheerleading i cheerdance prvenstva BiH

Na skupštini Navijačkog saveza BiH (Cheer Union of Bosnia and Herzegovina ) održanoj u Mostaru jednoglasno je prihvaćena kandidatura Hrvatskog plesnog kluba Grude za domaćinstvo šestog Cheerleading i Cheerdance prvenstva Bosne i Hercegovine koje će se održati 20. ožujka 2016. godine.

Cheerleading je priznat kao sport 31. svibnja 2013. godine, a trenutno traju pregovori oko ulaska na Olimpijske igre.

Na prošlom prvenstvo koje je održano u Širokom Brijegu natjecalo se preko 600 sportaša, a u Grudama ih se očekuje još više.

Cheerleading je spoj gimnastike, plesa i navijanja koji svake godine privlači sve više mladih. U SAD-u ima dugu tradiciju, ali u Bosni i Hercegovini počeo se razvijati od 2009. godine.

Osim što je atraktivan i odličan za pravilan razvoj tijela i mišića, to je i sport preko kojega se dobivaju stipendije za najbolja sveučilišta u SAD-u, ali i Europi. Neki od najpoznatijih navijača bili su i predsjednici SAD-a Dwight D. Eisenhower, Franklin Roosevelt i Ronald Reagan, te glumac Jimmy Stewart.

Hrvatski plesni klub Grude osnovan je 2011. godine, na svim prvenstvima do sada bio je među prva tri u svim uzrastima. Na Europskom turniru u Francuskoj osvojio je četvrto mjesto.

Od 2011. godine osim po medaljama raste i po broju članova i organizaciji kluba. Osnovan je kao podružnica HPK Široki, a danas je samostalan klub. Treninge održavaju utorkom u Osnovnoj školi Ruđera Boškovića u Grudama.

Od 4. kolovoza 2015. godine počinje nova sezona i pripreme za državno prvenstvo, ali i Europski turnir koji se sredinom prosinca održava u Tropical Islandsu u Njemačkoj. Kroz mjesec kolovoz i rujan biti će otvoreni upisi za sve zainteresirane.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: