Gruđanin Miro Tomić večeras ima premijeru u mjuziklu ‘Crna kuća – mjuzikl u boji’

Nova hrvatska glazbena komedija ‘Crna kuća – mjuzikl u boji’ spremna je za svečanu premijeru koja slijedi u petak, 1. veljače, u obnovljenom kinu Studentskog centra. Autor priče je Ladislav Prežigalo, autor glazbe Darko Hajsek, koreograf i redatelj Igor Barberić, a dramaturg Igor Weidlich.

Više od 20 mladih pjevača, među kojima je i naš Miro Tomić plesača i glumaca svakodnevno se na dugim napornim probama priprema kako bi publiku podigli na noge neobičnom pričom, zaraznim ritmovima i glazbom, te salvama smijeha, a sve to pod budnim okom svjetski poznatog redatelja i koreografa Igora Barberića, te glazbenog ravnatelja Setha Weinsteina koji je upravo radi ovog projekta stigao izravno s Broadwaya.

‘Crna kuća – mjuzikl u boji’, autora Ladislava Prežigala i Darka Hajseka, donosi malo poznatu starozagrebačku legendu ispričanu na urnebesno zabavan način. Okupila je zaista šaroliku postavu, u kojoj su se, nakon zahtjevne audicije proteklog listopada, našle mlada pjevačica i pjevač s Dore, miss sporta 2010., najmlađa licencirana instruktorica joge na svijetu, zvijezde popularnog Supertalenta i Hrvatskog idola, operna pjevačica, višestruko nagrađivani prvak u akrobatskom rock’n’rollu, jedan FER-ovac, jedan maser i jedan jahač u Počasnoj satniji Kravat pukovnije…

Uloge lijepih i naivnih Gričanki, koje ljubav i šoping dovode na obližnji Kaptol, igraju afirmirana glumica i dobitnica ovogodišnje Nagrade hrvatskog glumišta Dunja Fajdić, te Antonija Barišić, talentirana pjevačica koja je zasjala na popularnom showu Supertalent, a lani je za ostvarenje u velikoj mjuzikl uspješnici Footloose bila nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta. U ulozi spletkara, biskupa Hudog, predstavit će se poznati pjevač Damir Kedžo, dok lik dobrog mladića Juraja, brata omiljenog kaptolskog biskupa i vladara, igra FER-ovac Hrvoje Foretić, uskoro magistar elektrotehnike, koji je od tajlandskog boksa došao i do glazbeno-scenskih voda. Lik posljednje kaptolske vještice Rose utjelovit će iskusna i nagrađivana glumica Marija Kolb.

Publiku će do suza nasmijati, raspjevati i podići na noge još mnoga imena, kao što su Igor Baksa, Lana Jerčinović, Manuela Svorcan, Vesna Ravenšćak, Karla Tafra, Martina Kolega, Miro Tomić, Boris Barberić, Matija Škvorc, Davor Ćiković, Ema Gagro, Mirna Ružić, Marko Plavec, Mihael Britvec, Mario Jukić, Siniša Vidović, Dinko Zec i Tihana Strmečki. Posebno će biti zanimljivo vidjeti kako će se u postavi snaći i profesionalac iz SAD-a, Philip Evan Cowlishaw, koji iza sebe ima respektabilnu karijeru u profesionalnim američkim mjuziklima, a u Hrvatsku se zbog ljubavi, doselio ove godine, te je odmah pronašao i svoje mjesto u ovom originalnom hrvatskom mjuziklu. (Grude Online)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.