Grubeša: “Državni zatvor mora biti otvoren”

Josip Grubeša, ministar pravde Bosne i Hercegovine, za N1 je kazao da očekuje da će državni zatvor početi s radom 1.1.2019. godine, kako je i planirano, iako to pitanje u ponedjeljak nije bilo razmatrano ne sjednici Vijeća ministara BiH.

Gostujući u emisiji Dan uživo, Grubeša je objasnio da su dvije točke o državnom zavoru bile na dnevnom radu sjednice Vijeća ministara, ali da su odgođene pošto je Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, zatražio dodatna pojašnjenja o tome što slijedi nakon što se zatvor stavi u funkciju.

Uložit ćemo dodatne napore. Razgovarao sa sa ministrom kako bi to mogli ubrzati. Ne smijemo propustiti 1.1.2019. godine. Imamo jednu grandioznu instituciju na razini BiH. U njezinu izgradnju je uloženo 40 miliona eura. On mora biti otvoren, istaknuo je.

Naveo je da Ministarstvo pravde BiH godišnje doznači 4 miliona KM za služenje kazni zatvora entitetskim zatvorima, koji su i pretrpani, dodavši da se uglavnom radi o dugotrajnim kaznama zatvora.

Što se tiče sumnji i tužbi za zlouporabu položaja i pranje novca prilikom izgradnje državnog zatvora, Grubeša je kazao da on vjeruje da institucije rade svoj posao.

Ako je bilo nezakonitih radnji, ja vjerujem da će one biti procesuirane na odgovarajući način, dodao je.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.