Grlić Radman: Milanović datumom izbora diskriminira Hrvate u BiH

Ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman prozvao je Zorana Milanovića u petak da diskriminira Hrvate u BiH datumom parlamentarnih izbora.

I sada nastavlja ciljano s diskriminacijom Hrvata kada je u pitanju ostvarivanje biračkog prava raspisivanjem izbora na radni dan. Od ljevice dolaze jedino rijeke nepravde za Hrvate u BiH!, objavio je Grlić Radman na Facebooku.

Grlić Radman je reagirao na čestitku i kritizirao Milanovića da je svojim istupima “činio sve kako bi antagonizirao odnose Hrvatske i BiH”.

Zaboravlja svoju aktivnu ulogu u političkoj dehumanizaciji BiH-Hrvata početkom 2000-ih godina, a da ne govorimo o njegovoj javnoj potpori u crvenim šuškavcima Željku Komšiću. Tom potporom pripomogao je daljnjoj praksi da Hrvati ne mogu imati svoga člana Predsjedništva, navodi se u objavi hrvatskog ministra vanjskih poslova.

Milanović je u petak objavom na Facebooku pozdravio odluku Bruxellesa o otvaranju pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom, susjednom i prijateljskom zemljom “u kojoj žive i pripadnici hrvatskog naroda koji su među prvima krenuli u obranu naše Domovine zajedno s hrvatskim ljudima”, ali i poručio da će nova hrvatska vlada Hrvatima u susjednoj zemlji “vratiti oteta prava”.

Čović: ŽZH može bilo koji dan proglasiti neradnim

(www.jabuka.tv | Foto: Facebook/Gordan Grlić Radman)

18 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.