Grčka objavila video na kojem turska vojska uklanja ogradu na granici – Jabuka.tv

Grčka objavila video na kojem turska vojska uklanja ogradu na granici

Grčka vlada u nedjelju je objavila noćnu videosnimku s granice na kojoj se navodno vidi kako tursko vojno vozilo uklanja ogradu.

Vozilo namijenjeno nadzoru granice uklonilo je ogradu uz pomoć kabla, objavila je vlada u Ateni u vrijeme dok rastu tenzije između dviju država zbog migranata koji se nalaze na tursko-grčkoj granici.

Barijera na granici već je bila oštećena zahvaljujući migrantima koji je pri pokušaju ulaska u Europsku uniju režu.

Videosnimka će dodatno pojačati napetosti na granici na kojoj se sukobljavaju grčke snage sigurnosti i migranti, a na kojoj suzavac ispaljuje i turska strana.

Odluka turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana da otvori put migrantima prema Europi razljutila je grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa koji je objavio da je dogovor između Europe i Ankare o ograničavanju migracija iz 2016. “mrtav”.

Turska je tim sporazumom pristala zadržavati migrante na svom teritoriju u zamjenu za financijsku pomoć Europske unije.

Ankara tvrdi kako Europa nije ispunila obaveze predviđene dogovorom, a strahuje i zbog novog priljeva izbjeglica zbog sukoba u Idlibu, regiji na sjeverozapadu Sirije.

(Hina)


4 komentara

  • Zar ovo nije invazija, nspad na susjednu zemlju, drzavu…To je za Erdogana i turke normala pa to rade i u Siriji…Ako se Evropa ne ujedini, ne posalje ozbiljnu pomoc u ljudstvu i vojnoj opremi, tehnici, evrope nece biti. Jer ovo je ozbiljna invazija koja se priprema godinama. A sve je osmislila Turska i njen presjednik. Vidite te mladice koji bacaju kamenje, trgaju ograde itd. Pa sve su to vojnosposobni muskarci, koji su obuceni za sve osim za rad i posao… A tri miliona muskaraca mogu obraniti citavu siriju a bome ako ne bude pameti i zajednistva u EU i nji mogu pokoriti i unistiti..

  • Pravilo djecu bez ikakve odgovornosti,sad to više nisu djeca komu ih šalju u evropu jesu li čuli za kompas ,šeika ovdje nema.

  • Erdogan je pisao: “Džamije su naše vojarne, minareti naši bajuneti, kupole naše kacige, a vjernici naši vojnici.”

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.