Granična policija zaplijenila 110 kg skunka vrijednosti 250.000 eura – Jabuka.tv

Granična policija zaplijenila 110 kg skunka vrijednosti 250.000 eura

Granična policija BiH, pod nadzorom Tužiteljstva, uspješno je provela operativnu akciju kodnog naziva “Diablo” te je tom prilikom uhitila jednu osobu zbog krijumčarenja droge čija se vrijednost procjenjuje na 250.000 eura.

Tom prilikom otkriveno je 110 kg opojne droge skunka, namijenjene za europsko tržište, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 250.000 eura.

Droga je otkrivena, uz pomoć specijalističke opreme, na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška kod državljanina Republike Hrvatske u automobilu nizozemskih registracijskih oznaka.

Kako su naveli iz Granične policije Bosne i Hercegovine, državljanin Hrvatske priveden je u službene prostorije Policije nakon čega će biti predan Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje. Također, iz Granične policije BiH istaknuli su da je u ovom predmetu ostvarena i značajna suradnja s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), javlja Klix.ba.

Ovo je jedna u nizu uspješnih operativnih akcija u borbi protiv prekograničnog kriminala te ovim putem zahvaljujem i Tužiteljstvu BiH i SIPA-i na odličnoj suradnji, a posebno pohvaljujem djelovanje Centralnog istražnog ureda Granične policije, odjel za prikrivene operacije, na ovako značajnom poduhvatu, rekao direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

(www.jabuka.tv)