Granična policija u Hercegovini zaplijenila cigarete u vrijednosti od 7.000 KM

Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje, 11. srpnja 2020. godine, spriječili su nezakonit promet 1.980 kutija različitih vrsta cigareta bez trošarinskih markica.

Cigarete su otkrivene prilikom granične kontrole VW Golfa, bh. registracijskih oznaka, u graničnom pojasu na području Bileće. U vezu s ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin Bosne i Hercegovine.

O događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj je naredbi izvršen pretres vozila u kojem su se nalazile cigarete. Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje oko 7.000 KM i vozilo, privremeno su oduzeti.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo “nedopušten promet trošarinskih proizvoda“, protiv osumnjičenog bit će dostavljen izvještaj Tužiteljstvu BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Uhićeno troje bjegunaca

Također priopćeno je kako su službenici Jedinice granične policije Gradiška, 12. srpnja 2020., lišili su slobode P.Ć. (1973.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Prijedor Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog kaznenog djela “prijevara”. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predan službenicima PU Prijedor.

Istoga dana, na Međunarodnom aerodromu Tuzla na letu za Bilund, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode S.M. (1992.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog kaznenog djela “krađa”.

Bh. državljanin predan je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskoj županiji.

Službenici JGP Zvornik, 10. srpnja 2020., lišili su slobode T.N. (1992.), nakon što je utvrđeno da ju potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog kaznenog djela “krađa”. Državljanka Republike Srbije kontrolirana je na izlasku iz BiH na prijelazu Karakaj i predana službenicima Sudske policije Bijeljina, navode iz Granične policije BiH.

(www.jabuka.tv)