Granična policija oduzela 7.722 kutije cigareta i 200 kilograma duhana

Radeći na sprječavanju krijumčarenja roba preko državne granice, pripadnici Granične policije BiH u petak su zaplijenili 7.722 kutije raznih vrsta cigareta bez trošarinskih markica, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Otkrivene su graničnom kontrolom automobila marke Volvo i Ford bh. registracijskih oznaka, kojim su upravljali S.B. (1970.) i E.P. (1975.) na području Hadžića i pretresom obiteljske kuće i pomoćnih prostorija S.B. i L.B. (1970.) u Zenici.

Protiv ovih triju državljana BiH Tužiteljstvu BiH bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ‘krijumčarenje’. Uz cigarete, privremeno su oduzeta vozila, 200 kilograma rezanoga duhana i 2.785 eura.

Kako su naveli iz Granične policije BiH, ukupna vrijednost zaplijenjenih cigareta i duhana je 32.000 KM.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Istražite milionski šverc cigareta preko graničnog prelaza Strmica, ko se finansirao, ko je pustio lice stranog državljanina zatečenog u vrešenju krijumčarenja za ogroman novac, zašto je granična policija sprečila istragu i ostruisala istu oko milionskog šverca, zašto granična policija nije zaštitila policijskog službenika koji je razotkrio sav kriminal i nezakonitosti i prijavio sipi i tužilaštvu, ko se u stvari štitio i od čega, ko se finansirao tim novcem od šverca.

  • ZAŠTO UNUTRAŠNJA KONTROLA GRANIČNE POLICIJE JE SPREČAVALA ISTRAGU I DOKAZE OKO KRIJUMČARENJA CIGARETA PREKO GRANIČNOG PRELAZA STRMICA I PRIJATNJAMA POLICIJKOM SLUŽBENIKU GRANIČNE POLICIJE KOJI JE TO SVE RAZOTKRIO I PRIJAVIO UMJESTO DA JE URAD PROFESIONALANO SPROVODIO I IZVRŠIO TEMELJITU ISTRAGU, NAŽALOST URED ZA PROFESIONALNE STNADARDE I UNUTRAŠNJU KONTROLU JE UČESTVOVAO U SKRIVANJU ELEMENATA KRIVIČNIH DJELA I DOKAZA KOJI JASNO UKAZUJU NA POSTOJANJE KRIVIČNOG DJELA , ČIME JE JE TAJ URED ILI PAK ODJEL SAUČESNIK U KRIVIČNOM DJELU I NAČINIO JE OGROMNE ŠTETNE POSLEDICE ZA TAJ POLICIJSKI ORGAN, …..

Komentiraj: