Granična policija BiH uhvatila ilegalne migrante iz Šri Lanke

Službenici Granične policije BIH 29. svibnja 2016. godine su spriječili krijumčarenje pet državljanina Šri Lanke u graničnom pojasu Šepak na području Zvornika. Ilegalni migranti su otkriveni prilikom granične kontrole putničkih motornih vozila Opel i Daewoo, nacionalnih oznaka Srbije.

Opelom je upravljao državljanin Srbije P. M. (1978.). U Daewoou su bili državljani Srbije Ž. F. (1967.) i BIH D. A. (1978.).

migranti_sri_lanka_2

Foto: GP BiH

Protiv P. M., Ž. F. i D. A., koji su uhićeni, Tužiteljstvu BIH će biti podneseno izvješće zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ”krijumčarenje ljudi”. Strani državljani su predani Službi za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

”Graničnoj policiji BiH u posljednjih mjesec i po ovo je četvrti slučaj otkrivanja organiziranih kriminalnih skupina koje pokušavaju prokrijumčariti ilegalne migrante preko BiH u zemlje EU. U tim slučajevima spriječeno je krijumčarenje državljana Indije i Šri Lanke zbog čega je devet osoba uhićeno. GPBiH nastavit će intenzivirane aktivnosti spriječavanja ilegalnih migracija preko područja BiH”, podsjetila je glasnogovornica GP BIH Sanela Dujković.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.