Granična policija BiH spriječila krijumčarenje 14 migranata

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Hum, 11. lipnja 2024. godine, spriječili su krijumčarenje četiri osobe afroazijskog podrijetla na području Goražda, kao i deset osoba iz Sirije dan ranije.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole putničkog motornog vozila Škoda, bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao državljanin BiH.

Strani državljani nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Afganistana.

Dan ranije, 10. lipnja 2024., pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik su na području Bratunca spriječili
krijumčarenje deset osoba afroazijskog porijekla koje su izjavile da dolaze iz Sirije. U vezu s ovim krijumčarenjem dovodi se bh. državljanin koji je, uz pomoć čamca, preko rijeke Drine, prevezao strane državljane iz Republike Srbije u BiH.

O spomenutim događajima su obaviješteni dežurni tužitelji Tužiteljstva BiH, prema čijim uputama pripadnici Granične policije BiH nastavljaju daljnji rad na dokumentiranju kaznenih djela Krijumčarenje osoba.

U navedenim aktivnostima pripadnika Granične policije BiH na sprečavanju krijumčarenja osoba preko teritorija BiH sudjelovali su i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Ministarstva unutrarnjih poslova Bosansko-podrinjske županije.

(www.jabuka.tv | Foto: Armin Durgut/PIXSELL)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.