Granična policija BiH spriječila krijumčanje skupine od osam Afganistanaca

Policijski službenici Postrojbe granične policije Zvornik, uz asistenciju policijskog službenika Državne agencije za istrage i zaštitu, spriječili su krijumčarenje osam osoba afroazijskog podrijetla, 17. svibnja 2020.godine, u mjestu Ročević polje na sektoru A-1.

Postupajući prema prethodno prikupljenim informacijama da strani državljani ilegalni migranti obavljaju ilegalno prebacivanje svojih sunarodnjaka i drugih migranata te da će u noćnim satima ilegalno prebaciti veći broj migranata, policijski službenici su na licu mjesta uhvatili i zadržali ukupno osam osoba.

Izvršenim pregledom osoba, odnosno prtljaga koji su imali sa sobom, utvrđeno je da se radi o državljanima Afganistana koji su posjedovali osobne dokumente, kao i dokumente prihvatnih centara u Republici Srbiji te određenu količinu novca i telefonske kartice Republike Srbije.

Prema obavljenim razgovorima s pronađenim migrantima i okolnostima slučaja, utvrđeno je da su dvojica od njih izvršitelji te da su uz određenu novčanu naknadu namjeravali te osobe prevesti čamcem u BiH, a potom se vratiti po ostale u R. Srbiju, tako da se prema okolnostima slučaja radi o kaznenom djelu “Krijumčarenje migranata” članak 189 A, KZ BIH.

Rad na predmetu se nastavlja, o svemu navedenom je obaviješten tužitelj Tužiteljstva BiH. Krijumčareni migranti će biti predani Službi za poslove sa strancima, a organizatori krijumčarenja bit će predani, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje.

Ovo je još jedna u nizu uspješnih akcija Postrojbe granične policije Zvornik, s ciljem otkrivanja i sprječavanja krijumčarenja ljudi, priopćili su iz Granične policije.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.