Granična policija BiH oduzela 1.180 kutija cigareta i 50 kilograma duhana

Radeći na sprječavanju nezakonitog prometa akciznih roba pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina su u suradnji sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH 7. travnja 2015. godine na tržnici Agrotržni centar Bijeljina privremeno oduzeli 1.180 kutija cigareta raznih marki, te 50 kilograma duhana.

Jedan dio cigareta bio je sa akciznim markicama Republike Srbije i Crne Gore dok je drugi bio bez akciznih markica. Roba je oduzeta od dva državljana BiH. Daljnji rad na predmetu nastavit će službenici Uprave za neizravno oporezivanje.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi na ulazu u BiH policijski službenici Jedinice granične policije Bijeljina su 7. travnja 2015. godine u 14.30 sati lišili slobode državljanina BiH, S. N. (1962.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Tešanj zbog kaznenog djela ”obmana”. Lice će biti predano službenicima Sudske policije Tuzla na daljnje postupanje.

Pripadnici Jedinice granične policije Brod su 7. travnja 2015. godine prilikom granične kontrole putničkog motornog vozila Audi, hrvatskih nacionalnih oznaka, u prtljažniku otkrili pušku kalibar 5,56 mm sa optikom i prigušivačem te 21 komad pripadajuće municije bez potrebne dokumentacije i odobrenja za držanje i nošenje oružja.

Vozilo je kontrolirano na putu Derventa – Srbac, a u njemu su se nalazi državljani BiH: J. R. (1978.),
DŽ. J. (1976.) i A. I. (1979.), koji se i izjasnio da je nađeno oružje njegovo vlasništvo.

O događaju je obavješten tužitelj Okružnog tužiteljstva Doboj po čijem su nalogu puška i municija oduzeti dok će protiv A. I. spomenutom tužiteljstvu biti dostavljen izvještaj o kanzneom djelu ”izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih za izvršenje kaznena djela” iz KZ RS, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(www.jabuka.tv)1 komentar

  • Jadna policija sto ne uhvate ljude koji svercaju milijune njih nesmiju nego se svezali jadni ljudi koji svetcaju da prezive jeste li pronasli koje opljacko nameks i kladionice po mostaru ili imat tal da pljackasima sto me nebi iznemadilo kakvih pilicajava ima

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.