Graničari u kamionu pronašli 22 kilograma droge

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine u suradnji sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) 29. svibnja 2017. godine otkrili su i privremeno oduzeli 22 kilograma opojne droge marihuana.

Spomenuta droga, upakirana u 25 pojedinačnih pakiranja, otkrivena je kontrolom teretnoga motornoga vozila, bh. registarskih oznaka, pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška.

Vozilom je upravljao G.M. (1976.) državljanin BiH, koji je zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ‘Neovlašten promet opojnih droga’, uz službeni izvještaj o počinjenom kaznenom djelu 30. svibnja 2017. predan Tužiteljstvu BiH.

Podršku našim službenicima pri pregledu vozila i pronalasku narkotičkih sredstava pružili su službenici Uprave za neizravno oporezivanje, uz korištenje specijalističke opreme donirane od Programa za kontrolu izvoza i sigurnost granica (EXBS Program) i ICITAP Programa Vlade SAD-a.

Granična policija u posljednje vrijeme evidentira značajne rezultate na sprječavanju krijumčarenja opojnih droga. Podsjetit ćemo na neke od većih zapljena marihuane u proteklih nekoliko mjeseci, i to: 343 kilograma na području općine Bileća, 86 kilograma na području općine Gacko, 13 kilograma na GP Klobuk, 10 kilograma na GP Bijača.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.