Gradski vrtić Bajka iz Posušja ugostio djecu iz dječjeg vrtića Pčelica iz Širokog Brijega

U utorak je u dječjem vrtiću Bajka u Posušju bilo jako veselo. Mališanima su u posjetu došla djeca iz dječjeg vrtića Pčelica iz Širokog Brijega, u pratnji njihovih odgajateljica i ravnateljice. Njihov dolazak razveselio je svu djecu iz gradskog vrtića, tim više jer je ovo prvi put da im je na druženje došlo 70 djece iz drugog vrtića.

„Posjeta kolega i djece je prilika za unaprjeđenje suradnje, a i djeci je radost što će upoznati i drugu djecu. Kada smo im rekli da će nam doći dragi gosti, naši mališani su dočekali svoje prijatelje s osmijehom na licu i zastavicama koje su im pripremili, na kojima je pisala dobrodošlica“, izjavila je ravnateljica vrtića Gordana Vican.

Za djelatnike i svu djecu, organizirano je i osvježenje kako bi se mogli odmoriti nakon puta. Mališani su se odmah prepustili igri i druženju u dvorištu gradskog vrtića, pod budnim okom svojih odgajateljica.

„S dječjim vrtićima iz drugih općina i gradova imamo jako dobru suradnju, a ovo je prvi put da je ovakvo druženje organizirano, došlo nam je preko 70 djece veće dobne skupine i nadamo se kako će se ovaj trend druženja nastaviti u budućnosti jer to puno znači za djecu, a i nama je odlična prilika za razmjenu iskustava“, dodaje Vican.

Dječji vrtić Bajka, kao odgojno-obrazovna ustanova, usmjeren je na djecu i potiče njihov cjeloviti psihofizički, emocionalni i socijalni razvoj. Omogućeno im je da se bave različitim vrstama aktivnosti u kojima aktivno sudjeluju i uče na prirodan način. Navedeno potvrđuje moto Vrtića: „Djeca su naš najsnažniji potencijal, naša nada, naša budućnost!“, navodi se na stranicama Općine Posušje.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.