Gradonačelnik Čapljine u službenom posjetu Bruxellesu

Izaslanstvo Grada Čapljine predvođeno gradonačelnikom, Smiljanom Vidićem boravi u službenom posjetu belgijskoj prijestolnici, Bruxellesu gdje se održava najveća i najuspješnija inicijativa Europske komisije pod nazivom “Covenant of Mayors”.

Inicijativa se organizira u sklopu “Europskog tjedna regija i gradova” u kojem kroz razne panele sudjeluje više od 10 000 sudionika uključujući i izaslanstvo Grada Čapljine koje je nazočilo zasjedanju Europskog parlamenta sudjelujući u mnogobrojnim aktivnostima kroz radne sastanke.

Inicijativa “Covenant of Mayors” aktivno uključuje jedinice lokalne i regionalne samouprave s ciljem međusobnog umrežavanja kako bi se olakšala razmjena znanja i iskustva o učinkovitom korištenju energije na lokalnoj razini te kako bi se unaprijedila borba protiv klimatskih promjena.

Gradonačelnik Čapljine danas je u Bruxellesu pristupio svečanom potpisivanju sporazuma kojim se Grad Čapljina obvezuje usvojiti integrirani pristup ublažavanja i prilagodbi klimatskim promjenama.

Gradonačelnik Vidić pozdravlja ovu globalno važnu inicijativu Europske komisije te pomoć koju države članice, regije, pokrajine, gradovi mentori i ostale institucijske strukture pružaju lokalnim tijelima kako bi ispunila obveze ublažavanja i prilagodbe preuzete u okviru Sporazuma gradonačelnika.

Vidić je danas u Bruxellesu pristupio svečanom potpisivanju sporazuma kojim se Grad Čapljina obvezuje usvojiti integrirani pristup ublažavanja i prilagodbi klimatskim promjenama

Potpisivanju “Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju” prethodilo je usvajanje Strategije energetskog, klimatski održivog razvoja Čapljine te Akcijskog plana energetskog razvoja na temelju kojeg će grad Čapljina imati mogućnost veće konkurentnosti prilikom apliciranja i povlačenja većih sredstava iz EU fondova.

Grad Čapljina kao potpisnik sporazuma svakako ima višestruku dobrobit i razloge za pridruživanje pokretu uključujući bolje financijske mogućnosti za lokalne klimatske i energetske projekte, priliku za konstruktivan doprinos oblikovanju energetske i klimatske politike EU, fleksibilan referentni okvir za djelovanje prilagodljiv lokalnim potrebama kao i iznimno važnu razmjenu iskustva s ostalim članicama sporazuma s ciljem izgradnje kapaciteta putem redovnih događanja twinning, webinara ili on-line rasprava, priopćeno je iz Grada Čapljine.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • More pricat sta god tko hoce,ali jedino se u capljini u cijeloj hercegovini radi obnavlja se i ureduje bilo bi dobro da se nasi hajvani ugledaju na njega.

  • ASD ja sam capljinac dobro znam sta se obnavlja ovaj nas takozvani gradolopov je pao sa milion maraka na granici okle pajdo kurva se pije gori je od smuka i salasa da ti vise ne nabrajam ko i druga kradezeovska elita baca bombe po objektima pali auta neistomisljenicima iovo u briselu sta capljina ima od toga najjaca firma pijaca kladionica i prodavnica navrati pajdo da vidis jaf i bjedu od grada.

  • BILI SMO NA USTIPAK DANIMA , CAPLJINA NE IZGLEDA LOSE, STADION NIJE OBNOVLJEN IAKO JE U CENTRU! FALI ZELENJA. ONO KO NEKAD: RUZE; OLANDERI; BOROVI; BUMBARI!! NEMA SUSURA!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.