Gradit će se treća traka od Širokog Brijega do Posušja

Javno poduzeće “Ceste Federacije BiH” d.o.o. Sarajevo organiziralo je javnu raspravu na Nacrt skraćenoga akcijskog plana preseljenja za projekt izgradnje trake za spora vozila na magistralnoj cesti M6.1, dionica Posušje – Široki Brijeg (Vranić – Kočerin).

Javna rasprava se održala u Gradskoj vijećnici u Širokom Brijegu, a na istu su pozvali sve zainteresirane subjekte, nevladine organizacije i stanovnike Grada Široki Brijeg i Općine Posušje, kao i naselja koja gravitiraju području namjeravane izgradnje trake za spora vozila na magistralnoj cesti M6.1, dionica Posušje-Grude-Široki Brijeg.

Cilj današnje rasprave bio je davanje prijedloga i sugestija javnosti i uključivanja relevantnih pitanja u finalnu verziju dokumenta. Dokument je izrađen za potrebu Programa modernizacije magistralnih cesta u FBiH prema odredbama Operativne politike 4.12 Svjetske banke koja je jedan od kreditora projekta. Nacrt dokumenta može se pronaći na službenoj stranici JP Ceste FBiH na poveznici i na web stranici Grada Širokog Brijega i Općine Posušje.

Sredstva za realizaciju ovoga projekta predviđena su u 2018. godini, a o budućim aktivnostima i nastavku realizacije modernizacije magistralne ceste javnost će biti informirana na službenim stranicama JP Ceste Federacije BiH, Grada Širokoga Brijega i Općine Posušje.

(www.jabuka.tv) 

40 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.