Gradi se cesta koja će skratiti put iz BiH prema Makarskoj rivijeri

U Hrvatskoj je planirano 20 cestovnih projekata, čime će se iz pojedinih dijelova BiH skratiti put do Makarske rivijere.

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić potvrdio je za Jutarnji list da je riječ o projektima čija će realizacija početi sljedeće godine, s ukupnom vrijednosti većom od milijardu eura.

Projekt kojim će se skratiti put iz pojedinih dijelova Bosne i Hercegovine do Makarske podrazumijevat će izgradnju ceste Ravča – Drvenik. Riječ je o spojenoj cesti od čvora Ravča na autoputu A1 do trajektne luke u Drveniku na Jadranskoj magistrali.

Projekt kojim će se skratiti put iz pojedinih dijelova Bosne i Hercegovine do Makarske podrazumijevat će izgradnju ceste Ravča – Drvenik

Ova prometnica će biti duga 7,36 kilometara te će uključivati tunel kroz planinu Rilić dug 5,6 kilometara. Veći broj hrvatskih primorskih općina je iskazao zainteresiranost za izgradnju ove ceste, kao i pojedini hercegovački gradovi, među kojima su Ljubuški, Čapljina, Čitluk, Grude i Široki Brijeg.

Hrvatski sabor prošlog je tjedna usvojio Financijski plan Hrvatskih cesta za sljedeću godinu s projekcijama za 2025. i 2026., čime je odobren taj ambiciozni plan gradnje novih prometnica. Početkom sljedeće godine očekuje se da Vlada usvoji Program građenja i održavanja javnih cesta u sljedećem četverogodišnjem razdoblju. Time će se stvoriti formalni okvir za pronalaženje financijskih sredstava za realizaciju tih projekata.

Uspješni poduzetnik iz Gruda ulaže u Makarsku

(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • Čuj “gradi se”. Iz teksta se vidi da je to na dugu štapu. Komu ćeš je gradit kad sve ode, sve nestaje. Stalo vama ko do nas, očito da imate interes da nas i dalje muzete, kako vama odgovara. Ali, došo narod do pameti. Plenki nećeš glasa,gotov si

  • Neznam šta je Širokom ovdje dobro, kad nam je opet bliža B.Voda. Do Ravče nam treba sat i deset minuta vožnje, dotad si već u B.V. Jedino da Miro probije direkt tunel do Ravče. Dobro je onima koji idu na Hvar nemoraju ići do Splita, jer iz Drvenika ima trajekt.

  • Velika većina stanovništva Makarske i ovih primorskim mijesta na rivijeri je porijeklom iz područja Vrgorca i sela ljubuške općine uz granicu…tako da im je lakše ići u svoj zavičaj, njima će dobro doći

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.