Građevinski gigant Hering povećao prihode, zaposlio 82 nova radnika

Kompanija Hering iz Širokog Brijega na kraju prvog polugodišta imala je 336 radnika, što je za 82 radnika više nego prije godinu dana.

Hering je jedna od najvećih građevinskih kompanija u BiH, a iza sebe ima uspješno prvo polugodište, pokazuje financijski izvještaj.

Tvrtka je imala poslovne prihode od 14,67 milijuna KM, u odnosu na 13,34 milijuna iz istog perioda lani.

Kompanija je ostvarila neto dobit od 191.893 KM. Dobit je u prvom polugodišu lani iznosila 381.656 KM. Ovaj pad dobiti je logičan ako se uzme u obzir povećenje broja radnika i samim tim izdvajanja za plaće.

Posljednji uspješan projekt ove kompanije je pješački most u Visokom koji je otvoren prije nekoliko dana.

Vrijednost projekta je oko milijun KM, most je dug 77 metara, širina je promjenjljiva i kreće se od 4,30m do 7,40m, a poseban je i po rasvjeti i veličanstvenom izgledu, prenosi Pogled.ba.

(www.jabuka.tv)

17 komentara

 • Šupljak teški dobit 100000 evra možes mislit tako n je sve u ovoj vukojebini lažno i pokvareno biži ko di more odavde

 • Za ove poslijeratne poslodavce puni doprinosi su minimalni doprinosi ,ako ih uopće ima , oni ni ne znaju da postoje puni doprinosi da je to bruto plaća radnikova .
  Isto je i u javnim institucijama.

 • Hmmm… neznam šta reći, gore firme teško da ćete naći kad sve saberes, od uvjeta rada, plaća, šefića koji misle da su bogovi,same balije i naš dikoji popuzan…a ti novinaru jedi vnago sa ovim plaćenim oglasima, korektno bi bilo da si napisao PROMO koako radi svak drugi normalan…

  1
  1
 • X šta te to dirnulo?
  Pa zar radnik nije zaradio svoju i bruto i neto plaću koje poslodavac raspoređuje tako da da nešto sitno dobije i radnik a doprinisi minimalni ili ništa i koliku plaću mora imati radnik i gdje završava radnikova bruto plaća? Završava kao dobit poslodavca.
  bitno je dati radniku da može doć na posao i pojesti nešto raditi 10 i više sati i
  subote i praznike i svece a ne znam sa
  bosancima vjerovatno i nedjelje.

 • Da, to mu je dobit….Možda je godišnji trošak održavanja kuće, okućnice, auta i ostalog što već jedan gazda ima..

Komentiraj: