Građani prijavili prijevaru “BH Telecoma”: Korisnicima aktiviran roming i u BiH

Brojni korisnici “BH Telecoma” požalili su se ovih dana na mobilnu GPRS uslugu ovog telekom operatera, zbog koje su im došli ogromni računi. To se posebno odnosi na korisnike koji su boravili na godišnjem odmoru izvan BiH, a koji su aktivirali ovu vrstu konekcije u romingu.

Dosta građana obratilo se i redakciji Dnevnog avaza s tvrdnjom da kako se radi o velikoj pljački, s obzirom na to da im je ova konekcija, koju su koristili u romingu, ostala čak i za vrijeme boravka u BiH. Doživjeli su šok kada su im stizali računi visoki nekoliko tisuća maraka!

– Nevjerovatno je da se na ovakav način pljačkaju korisnici ionako skupih usluga “BH Telecoma” kada su u romingu izvan države. Ne znam što je cilj svega ovoga, jer kada smo im se požalili, samo su nam kazali kako to nije do njih – ispričao je jedan iznervirani korisnik usluga “BH Telecoma”novinaru Dnevnog avaza.

Službeni stav jučer iz “BH Telecoma”, s obrazloženjem kako je neradni dan, nije stigao, ali je novinar bio upućen na internet stranicu ove tvrtke, gdje je kratko objavljeno pojašnjenje ovog problema.

– Korisnicima dolaze ogromni računi zato što neki mobilni aparati imaju aplikacije poznate kao “widgets” i “gadgets”, koje zahtijevaju stalnu konekciju na internet i na taj način korisnicima bez njihovog znanja stvaraju dodatne troškove. Takve su, naprimjer, aplikacije za vremensku prognozu, stanje na burzi, kao i ostale aplikacije koje zahtijevaju povremenu konekciju na internet, e-mail klijenta s automatskom provjerom poruka – objasnili su iz “BH Telecoma”.

Korisnike su posavjetovali da isključe opciju “data roaming” na svom mobitelu kako bi izbjegli visoke troškove rominga.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.