Građani ne mogu dobiti osobne iskaznice, putovnice i vozačke dozvole!

Zbog prosvjeda policijskih službenika MUP-a Herceg-Bosanske županije stanovnici općine Livno, Tomislavgrad, Kupres, Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar u uredima MUP-a ne mogu dobiti osobne iskaznice, vozačke i prometne dozvole, putovnice, registarske tablice za motorna vozila, kao ni razne potvrde i uvjerenja koje izdaje policija.

Službenici koji rade na šalterima MUP-a, čije je sjedište u Livnu, građanima kažu da tražene dokumente ne mogu dobiti do daljeg, što znači dok traje generalni prosvjed u koji su policijski službenici ove županije stupili 24. veljače zbog neformiranja nove županijske Vlade, nepoštivanja kolektivnog ugovora i neusvajanja budžeta za tekuću godinu, radi čega su ostali bez plata, javlja Srna.

Građani kažu da im nemogućnost pribavljanja ili produženja važenja osobnih isprava stvara velike probleme, jer mnogi od njih rade u susjednoj Hrvatskoj i zemljama zapadne Europe, u koje ne mogu ići bez validnih osobnih isprava.

Predsjednik Sindikata radnika MUP-a Herceg-Bosankse županije Tino Krivić potvrdio je novinarima da će policijski službenici ove županije, u skladu sa Zakonom o prosvjedu, obavljati samo određene poslove u vrijeme trajanja prosvjeda.

On je rekao da u te poslove spadaju dežurstva u policijskim upravama i policijskim postajama, postupanje po dojavama građana u slučajevima ugrožavanja života ljudi i imovine, te uviđaji na terenu u slučaju prometnih nesreća i krivičnih djela, ali da dok traje prosvjed neće biti redovne kontrole motornih vozila i vozača, niti pisanja prekršajnih prijava.

(www.jabuka.tv)

 

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.