Građani Mostara prikupili 50.000 eura i spasili život djevojci

”Dalida je sada dobro te se oporavlja. Teško je bilo proći sve to, jer je imala dvije operacije, pa je dobila infekciju već 2010. godine, a nakon toga bio je i rizik pri operaciji, no za sada je sve dobro”, započela je svoju priču Sanita Bebanić, majka Dalide Bebanić, osamnaestogodišnje djevojke iz Mostara, kojoj je nužna bila transplantacija kosti jer je imala tumor na desnoj natkoljenici, piše Dnevni list.

Podsjetimo, Dalida je liječena u Klinici za ortopediju i traumatologiju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje joj je tumor odstranjen zajedno s kosti i tkivom.

Nakon toga nosila je gips 17 mjeseci, te je zadobila i infekciju. Njezina obitelj odlučila je pokrenuti humanitarnu akciju kako bi se sakupio novac za njezino liječenje jer obitelj novca nije imala. Tada su se brojni građani Mostara podigli na noge, kako bi pomogli ovoj hrabroj djevojci koja se svim silama borila protiv bolesti.

Ukupno je prikupljeno 50.000 eura koje su Dalidi bile potrebne za operaciju te da se njezino zdravstveno stanje poboljša, piše Dnevni list.

Još jednom se pokazalo koliko su građani ovog grada spremni pomoći onima koji su u nevolji, unatoč teškim vremenima u kojima se i sami nalaze.

”Ljudi su nam stvarno pomogli i donirali novac. Nju je operirao šef klinike u Beču, a naš boravak tamo produžio se zbog blagih komplikacija koje su nastale, ali su na kraju riješene. Ona se sada osjeća dobro i to je najvažnije”, kazala je Sanita koja je zahvalna svim ljudima koji su bili uz nju u doba kada je njezinu kći zadesila ova bolest koja je znatno utjecala na sve članove obitelji koji su se trudili priskrbiti sredstva kako bi se Dalida što prije oporavila.

Sada je stanje dobro, a njezina majka ističe kako je Dalida hrabra djevojka koja je jaka psihički i to joj je znatno pomoglo. Iako joj je najteže padala odvojenost od obitelji, sve je završilo u najboljem redu, a nju sada čekaju pretrage koje mora obaviti.

”Postoje sada daljnji koraci koji se moraju poduzeti, no situacija je za sada dobra i nadamo se da će tako biti i dalje”, kazala je Sanita, koja je i sama navela kako je obitelji, ali i Dalidi zasigurno bilo najteže boriti se s opakom bolešću, no sve je na kraju završilo dobro, a svi se nadaju kako će tako i ostati.

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.