Grad u BiH kupuje stanove liječnicima

Da bi liječnike specijaliste, zaposlene u Domu zdravlja i bolnici “Sveti apostol Luka” zadržali da žive u Doboju, lokalna vlast je odlučila kupiti im stanove, te im osigurati godišnje besplatne parking karte.

Kroz javni poziv koji mora uslijediti bit će definirani kriteriji, i obaveze koje liječnici specijalisti imaju prema gradu. Ako grad financira prvu stambenu jedinicu i oni će imati obavezu prema Doboju, tj. prema građanima da vjerojatno na razdoblje od 20 godina ostanu u gradu i da budu na raspolaganju u javnim ustanovama našim sugrađanima.

Danas je donesena odluka o prvih 20 stambenih jedinica… Kada vidimo da se i veće lokalne zajednice susreću s problemom da poslije 15:00 sati nemaju pedijatra, nemaju određene specijaliste, želja i opredjeljenje Skupštine grada i mene osobno je da stimuliramo da žive u gradu Doboju, da ih na taj zadržimo kroz osiguravanje prve stambene jedinice, rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Ova odluka nije dobila podršku svih vijećnika.

Sigurno sam za to da doktori ostaju ovdje, da ne odlaze, ako će ta odluka pomoći tome da ih zadržimo to je dobro, međutim sve što ima veze s kupovinom stanova, izmjenama regulacijskih planova i bilo čega u Doboju miriše na nešto nečasno, rekao je Vedran Gligorić, zastupnik SP-a koji je tijekom glasovanja bio suzdržan, pišu Nezavisne novine.

Na današnjem, osmom zasjedanju lokalnog parlamenta odluka o sufinanciranju kupovine stanova za stotinu mladih bračnih parova zbog rasta cijene kvadrata stambene jedinice pretrpjela je promjene.

Sada nije moguće u iznosu od 1.600 KM po metru četvornom osigurati novoizgrađenu stambenu jedinicu u gradu Doboju. Ta komercijalna cijena kreće se između 1.800 KM i 2.100 KM, i Skupština je donijela odluku da je 1.800 KM cijena koju grad i mladi bračni parovi financiraju, rekao je Boris Jerinić.

Zastupnici su između ostalog usvojili i proračun grada za 2022. u iznosu od 54 milijuna KM.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.