Grad Široki Brijeg objavio program obilježavanja Dana hrvatskih branitelja

Grad Široki Brijeg objavio je program obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Grada Širokog Briejga koji će se održati  7. svibnja 2019.

Poštovani sugrađani Širokog Brijega i žitelji susjednih općina i gradova, pozivamo vas na obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega.

Pokrovitelj događaja je Grad Široki Brijeg na čelu s gradonačelnikom Mirom Kraljevićem, a organizacijski odbor čine Odbor za branitelja i ratne stradalnike Gradskog vijeća Široki Brijeg i širokobriješke braniteljske udruge.

Program obilježavanja:

 • 16:30 sati – Sveta misa za poginule i umrle branitelje (crkva Uznesenja BDM na Brigu),
 • 18:00 sati – Svečani mimohod sa zastavama ratnih postrojbi (Stadion Pecara – Trg širokobrijeških žrtava)
 • 18:15 sati – Polaganja vijenaca i paljenje svijeća (Trg širokobrijeških žrtava)
 • 18:30 sati – Svečana akademija (kino Borak)
 • 19:00 sati – Zabavni program i prigodno druženje

Radujemo se vašem dolasku, poručili su organizatori.

Širokobriješki branitelji prošli su dug, častan i slavan put u Domovinskom ratu. Više od 80 Širokobriježana položilo je svoje živote na Oltar Domovine, od čega njih 9 na ratištima u Republici Hrvatskoj. Brojni hrvatski ratnici koji su branili Republiku Hrvatsku podrijetlom su iz Širokog Brijega.

Grad Široki Brijeg objavio program ovogodišnjih “Svibanjskih sjećanja”

Širokobriješki branitelji dali su golem doprinos obrani hrvatskih prostora u Bosni i Hercegovini. Na najučinkovitiji način pokazali su kako nije važno protiv kolike se sile boriš, već koje svetinje braniš!

(www.jabuka.tv)


17 komentara

 • Ima ih na desetine znanih i još više neznanih koji su gori od baćana i sličnih poslušnika koji gledaju nešto malo sebi ,kad ne mogu puno a takvi su na svim razinama vlasti i zauzeli su sve pozicije kao komunisti nekoć i čvrsto se drže svoje privilegije koju su im dali gori od njih deset puta..
  Stoga ,ne vridi spominjat baćana jer ova birokratska i kleptomanska hobotnica u prvom redu gleda svoje sebične, bjedne i uske interese kako bi što dulje pstali na privilegiranim pozicijama koje su plaćene krvlju i zaslugom nekih i nečijih sinova koji poginuše davši svoj život za slobodu Hrvata, ne za slobodu birokratskih poslušnika koji gledaju samo na svoju zadnjicu i njome misle, djeluju i opstaju tu gdi već godinama jesu a ne zaslužuje ovaj narod takve bjednike jer se nije borio za njihove parazitske privilegije nego za poštenu i pravednu budučnost Hrvata..

 • od gedžine strane do visoke glavice
  od brijega do japlanice
  nigdje ne piše da je itko poginuo u zadnjih 78 godina
  sem u prometu ili piloti kod sajmišta
  STALNO NEŠTO KRIJETE
  DA SE NE BI NETKO UVRIJEDIO

  AKO NEMA STRADALIH ONDA NIJE NI BILO RATA

  • Rat su dogovorili udbaši, zato nema spomenika za naše poginule. Tko je jamio, jamio, tko je pao, pao je..Tko je ostao, pati ili napušta ognjište.

 • Svim hrvatskim braniteljima sretan dan, poginulim braniteljima koji su dali zivot na oltar Domovine pokoj vjecni. Umrlim braniteljima takoder pokoj vjecni . Oni koji su branitelji nikada nece pljuvati jedan po drugome , oni koji su kupovali privilegije nazalost u lancu pojednihih potpisnika zapovjednika , dva svjedoka i ljecnicima imaju problema , nedaj boze da im bude sto im pise u papirima, placali da imaju bolest to je strasno , sebi zeljeti nesto sto ti nije. Branitelji su dali mnogo ljubavi , domoljublja , zrtve i uvjeh ih politicka elita iskoristavala i brala poene na njima.

 • Opet ce nastupiti profesionalni polagaci vijenaca koji su na gradskom i zupaniskom protacunu. A da ti isti bnesto rade za branitelje tesko. Gledaju sebe i gledaju sebi jos stogod priskrbiti. Sramota…

 • Cestitke za dan svim poginulim laka zemljica raj dan sve triba zatvoriti da se sjete sta bi bilo da nije Vas cijenjenih branitelja bilo na braniku odbrane grada Sirokoga.

 • Ko je bio na prvoj liniji taj zna sve i taj ovde pisati neće.Čuvao ga Bog i niko drugi.Spominjanje nekih koji nisu veći od čahure topa 120mm je zaostalo i takvo nešto će zaostao i napisati.Pozdrav svim braniteljima.

 • Nemojte tražiti ništa ako niste ranjeni ili oboljeli , a onima koji jesu treba pomoći . Patriotizam se iskazuje radom i poštenjem .

 • Jedini krivci za sadasnje stanje braniteljske populacije i odnos okoline prema njima.kao i odnosi izmedju nas branitelja su nasi RATNI ZAPOVJEDNICI.
  Pogledajmo sto oni imaju : ciji je FEAL,OBNOVA,RAZNE BENZINSKE POSTAJE,NAMEKS,DVORANA,TKO JE PRODAO BORAK,HOTEL,ROBNU KUC?

 • Bio sam u ratu, ali danas ne želim sa ovima biti ni na papiru, ovo su sve UHLJEBE tipa baćan, toća, bidon, botana, orlović i ostali, oni svoje domoljublje dobro naplaćuju.., i zato pozdrav iz ludvig safena

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.