Doznajte tko su bili najjači momci na turniru u obaranju ruke “Široki 2019.”

Turnir u obaranju ruke Široki 2019 održan je u nedjelju u Širokom Brijegu. Uz devet supermečeva, posjetitelji su mogli vidjeti amatersko natjecanje u kateogoriji do 95 kg s obje ruke, te u kategoriji preko 95 kg s obje ruke.

Ovo je već drugi turnir koji se održao u Širokom Brijegu u Caffe bar “Fokus”, a izazvao je veliko zanimanje brojnih natjecatelja, a jednako tako i posjetitelja.

Pobjednici u kategoriji do 95 kg, bili su Sebastijan Grbac s lijevom, odnosno Ante Galić s desnom rukom. Kad je riječ o kategoriji preko 95 kg, pobjednik s lijevom rukom je Mateo Stapić, a s desnom Zvonimir Mustapić.

Veliko zadovoljstvo nakon održanog turnira bilo je vidljivo i kod organiztora Ivana Zovke, koji vjeruje kako će ovaj turnir iz godine u godinu biti sve bolji te kako će prerasti u tradiciju.

Kao organizator ponosan sam, jer sve je proteklo u najboljem redu, fair play  je bio na top razini. U našem sportu armwrestlingu, nema tenzija oko vjere, niti nacionalizma niti bilo čega što upućuje na mržnju. Za stolom su svi ljuti protivnici, a nakon meča padaju skoro pa bratski zagrljaji i čestitka onom boljem, jačem protivniku u tom trenutku. Još jednom svima hvala na posjeti, ugodnom druženju, posebno onim iz udaljenijih gradova, našim gostima iz Zagreba, Rijeke, Gospića, Visokog i drugih gradova, kazao je Zovko za portal Jabuka.tv.

Ivan Zovko

Organizator turnira u armwrestlingu Ivan Zovko bio je prezadovoljan zbog velikog zanimanja za turnir te fair playom kojeg su pokazali natjecatelji

Zovko se zahvalio i Aleksandru Jakovcu, predsjedniku Hrvatskog saveza obaranja ruke i Europskom potpredsjedniku, na punoj podršci ovom turniru, i koji je bio “iznenađen super atmosferom”.

I svima ostalima veliko hvala, sucima Petru i Mislavu, mom timu, Antoniji, Dariju, Roku, Robertu i drugima. Hvala i našim sponzorima koji su potpomogli ovaj događaj. Svim natjecateljima želim sretan put do svojih domova, i vidimo se i iduće godine, poručio je Zovko.

Rezultati Supermečeva:

 • Josip Poleš – Ethem Mustagrudić 2:4
 • Luka Palada – Josip Semren 0:6
 • Ante Vrdoljak – Mario Andačić 0:6
 • Nino Marinković – Ante Krišto 5:1
 • Branimir Glavaš – Roko Kraljević 6:0
 • Krešimir Krolo – Denis Špoljarić 2:4
 • Mubekir Zilić – Antonio Kolak 6:0
 • Andrija Raguž – Petar Sević 0:6
 • Andrija Šimić – Josip Poleš 0:6

Natjecatelji su pokazali veliku snagu i upornost u pokušaju svladavanja protivnika

Rezultati amaterskih mečeva Široki 2019:

Kategorija -95kg lijeva ruka
 1. Sebastijan Grbac
 2. Zlatko Tole
 3. Marko Mrvoš
Kategorija -95 desna ruka
 1. Ante Galić
 2. Nikola Tanfara
 3. Sebastijan Grbac

Kristijan Kiki Penavić (1999. godište) bio je najmlađi natjecatelj na turniru

Kategorija +95 lijeva ruka
 1. Mateo Stapić
 2. Ibrahim Kopić
 3. Vlado Ban
Kategorija +95 desna ruka
 1. Zvonimir Mustapić
 2. Mateo Stapić
 3. Luka Spajić

Ovogodišnji turnir je izazvao veliko zanimanje, a organizatori vjeruju kako će prerasti u tradiciju

Ovaj turnir se održao pod pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega, s kao sponzori podržali su ga ISC Inženjering Grude, Kvit Pak, Namex, Print Grop Široki Brijeg, SYNC Mostar, XFIT Mostar, Weider Mostar.

Portal Jabuka.tv bio je medijski pokrovitelj ovog turnira.

(www.jabuka.tv)


21 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.