Grad Mostar uplatio 10.000 KM, Vlada HNŽ-a obećala konkretnu financijsku pomoć – Jabuka.tv

Grad Mostar uplatio 10.000 KM, Vlada HNŽ-a obećala konkretnu financijsku pomoć

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić donio je odluku o izdvajanju novčane pomoći za pomoć Petrinji, Sisku i Glini.

Odobrava se isplata novčanih sredstava u iznosu od 10.000 KM  kao pomoć za obnovu nakon potresa za sanaciju posljedica potresa (prirodne nesreće) u gradovima Petrinji, Sisku i Glini, te drugim gradovima i općinama koje su pogodili razorni potresi, navodi se u odluci koju je potpisao gradonačelnik Bešlić.

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg uputio je u četvrtak ujutro pismo sućuti i potpore županu sisačko-moslavačkom Ivi Živiću i najavio konkretnu financijsku pomoć za potresom pogođeno područje Petrinje, Gline i Siska.

Duboko potresen snimkama i vijestima s potresom pogođenih prostora Sisačko-moslavačke županije, dopustite mi na ovaj način iskazati Vam izraze duboke sućuti, razumijevanja i potpore, kako u svoje osobno, tako i u ime svojih kolega iz Vlade i svih žitelja Hercegovačko-neretvanske županije. Naše misli i molitve su s vama i s pukom Petrinje, Gline, Siska i svih pogođenih prostora. Dobro poznajući snagu, vjeru i neslomljivu volju našega naroda, uvjeren sam kako će ponosni i radišni narod stradaloga prostora imati upravo snage, vjere i volje prevladati i ovaj strašni životni izazov, poručio je Herceg u svom pismu.

Dodao je kako će Vlada HNŽ-a već će na prvoj sljedećoj sjednici donijeti odluku o izdvajanju konkretne financijske pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji.

Hercegovina se digla na noge za potresom pogođenu Hrvatsku

(www.jabuka.tv)


22 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.