Grad Mostar nakon dvije godine raspisuje natječaj za stipendiranje studenata

Nakon dvije godine Grad Mostar će opet raspisati natječaj za stipendiranje studenta, s previđenih 100 tisuća maraka iz gradskoga proračuna.

Uz nastavak stipendiranja studenata koji su sukladno odluci za korištenje stipendiranja zadržali svoje pravo na korištenje iste, natječaj će biti raspisan za novih 60 stipendista.

“Stipendije će se dijeliti u četiri kategorije što je razlika u odnosu na ranije kriterije”, kazao je za Dnevni list načelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara Božo Ćorić, navodeći kako se radi o izmjenama odluke o stipendiranju koja nije mijenjana od 2006.

“Imali samo dvije kategorije, to su deficitarna zanimanja i takozvana ostala zanimanja. Sad uvodimo četiri kategorije, pa su tu stipendije za studente deficitarnih zanimanja, stipendije po osnovi rezultata učenja, stipendije po osnovi obiteljskog standarda i otežanih uvjeta života te svakako stipendije za uspješne sportaše”, objasnio je Ćorić.

Odluka je prošla u formi nacrta Gradskog vijeća, tvrdi on navodeći kako je uz neke sugestije obrađena i poslana na Gradsko vijeće u formi prijedloga te se očekuje da bude usvojena u rujnu, kako bi se već u listopadu raspisao natječaj za stipendiste u novoj akademskoj 2011./2012. godini.

Za ostvarivanje stipendije koja će biti organizirana u četiri kategorije uvjeti će biti objavljeni na službenim stranicama Grada Mostara, a kako navodi Ćorić, stručna komisija će prema zbrajanju svih bodova ustanoviti kome će stipendija biti dodijeljena.

Navodeći kako je Grad Mostar sa stipendiranjem studenata započeo 2005. Ćorić napominje da je do kraja 2008. za stipendije izdvojeno milijun i 150 tisuća maraka, čime je stipendirano 575 studenata.

“Tijekom 2009. i 2010. Grad nije raspisivao natječaj za nove stipendiste, ali je nastavio stipendirati one studente koji su imali uvjete da nastave stipendiranje sukladno odluci o načinu za stipendiranje studenata”, kazao je Ćorić, iskreno se nadajući kako će proračun za ovu vrstu natječaja i ulaganje u akademski kadar s vremenom znakovito i rasti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.