Grabar Kitarović: U Hrvatskoj je izvanredno stanje!

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nastavila je s kritiziranjem Vlade. “Hrvatska, slikovito rečeno, izlazi iz same sebe”, kazala je i istaknula kako smo zbog iseljavanja i loše demografske slike u izvanrednom stanju.

Kitarović je u petak sudjelovala na svečanoj sjednici Skupštine Vukovarsko-srijemske županije koja slavi svoj dan. Predsjednica je nastavila s kritiziranjem HDZ-ove Vlade te je istaknula kako se nedovoljno radi na zaustavljanju iseljavanja iz Hrvatske, javlja N1.

“Hrvatska je ugrožena iseljavanjem i izumiranjem. Hrvatska izlazi iz same sebe. Najveći negativni saldo imaju Vukovarsko-srijemska i Osječko-baranjska županija. Demografsko je pitanje pitanje svih pitanja. U Hrvatskoj je izvanredno stanje. Traže se izvanredne mjere!”, kazala je predsjednica.

‘Treba još jednom razmotriti prijedlog proračuna za iduću godinu kako bi se spriječilo demografsko odumiranje, sigurno će se naći novca. Parcijalne mjere nisu dovoljne. Moramo biti svjesni da gospodarski oporavak nije dostatan bez mladog stanovništva. Moramo shvatiti da svoje potencijale možemo bolje iskoristiti. Želimo zivot, a ne životarenje. Hrvatskoj je hitno potrebna fiskalna i funkcionalna decentralizacija. Sve što ne treba nužno biti u državnoj nadležnosti treba prebaciti jedinicama lokalne uprave i samouprave”,  poručila je hrvatska predsjednica.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Nisu je uključili u čerupanje Agrokora pa zato napada.Dalićka Plenković i ostala mafija su se preko američkog fonda namirili a zaobišli plavušu zato ona laje

  • Nemam pojma – bas nemas pojma tako Predsjednicu ponizavat .
    Jedina i prava koja se bori i ne mulja ,prije su muljali ali ih se nije smjelo dirat .
    Oni prije su bili sve samo nisu postivali svoj narod i Hrvatsku drzavu.

  • I ona ga počesto bleji, zna da nema nikakve ovlasti pa joj onda ostaje jedino blejat o demografiji i gospodarstvu (vjerojatno nema blage veze niti o jednome) da si osigura još jedan mandat.

  • Predsjednica ima mandat i ovlasti da upozori Vladu na ono što radi dobro i loše. U ovom slučaju predsjednica je u pravu.Mi imamo neku prinudnu upravu koja čerupa Agrokor,ustvari ono što je ostalo kvalitetno od Agrokora i tko zna u čijim rukama će to završiti. Neko je doveo nekog Alvareza koji se tu motao tjedan dana i svoje usluge sa suradnicima naplatio 11 milijuna kuna.Tko je tu lud,što je to nego pljačka.Gospođa Dalić je priča za sebe ona je podpresjednica Vlade a njen muž savjetnik u MOL-u. Zajedno žive,spavaju i rade za dvije suprotne strane gdje je u pitanju INA-MOL.. Čisti sukob interesa i lopovluk da veći ne može biti. U Agrokoru se dešava pljačka na pljačku,lopovluk na lopovluk,samo svatko ima svoje metode i puteve kako do novca..

  • Može kole puno pomoći da hoće. Što nije naredila istragu za Kamensko? Već licemjerno onim jadnim ženama dala mašinu za šivanje.. Vrijeme je da živi zid i radnička fornta preuzmu vlast i sve raskrinkaju i zatvore sve kriminalce.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.