Grabar-Kitarović: Što bi uradila Švicarska da ima toliko migranata kao što ih je danas na granici s BiH?

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je otok Krk, gdje je dala izjavu medijima. Upitana o migrantima i njezinu skandaloznom priznanju da Hrvatska provodi pushbackove migranata i pritom koristi nasilje, Kolinda je poprilično izgubila kontrolu.

Novinari su je prvo upitali kako komentira danas objavljeno pismo jednog hrvatskog graničnog policajca koji je napisao da im naređuju da migrantima uzimaju novac i mobitele, piše Index.hr.

Opet napala pučku pravobraniteljicu, pričala i da su joj ljudi dovikivali o migrantima

Što se tiče pisma pojedinca, svatko od policajaca i policajki koji su na granici ima prijaviti nešto nezakonito, prije svega nadležnim tijelima koje moraju onda provesti istragu. Ministar Božinović me doista uvjerio da se za svaku valjanu prijavu vode odgovarajuće istrage. Osobno sam bila na granicu, ne zna se tko su ti ljudi,koji dolaze na granicu, što su, i zašto dolaze, rekla je Kolinda.

Ponovno je napala pučku pravobraniteljicu i predbacila joj da nije bila na terenu, tamo gdje migranti ilegalno ulaze u Hrvatsku.

Ja bi rekla gospođi pravobraniteljici da je njena prva zadaća braniti ljudska prava hrvatskih državljana koji ne mogu normalno živjeti. Kada sam bila na terenu, na tržnici su mi ljudi dobacivali: ‘Predsjednice, kada ćete nam omogućiti da se normalno možemo voziti noću?’ Neću dopustiti blaćenje hrvatskih policajaca i policajki, neću dopustiti ni u Hrvatskoj ni drugdje u Europi jer oni ne štite samo Hrvatsku nego cijelu Europsku uniju, rekla je Grabar-Kitarović.

Kolinda izgubila kontrolu, napala je i europske medije

No kada su je novinari upitali za kritike koje stižu iz europskih medija na njezino priznanje švicarskoj televiziji da hrvatska policija koristi tehniku pushbackova i pritom se služi nasiljem, Kolinda je izgubila živce.

Ono što je švicarska televizija napravila nema veze s nikakvih profesionalizmom, napravili su ono što rade najgori tabloidi u ovom svijetu. Dakle, uz to što je napravila švicarska televizija ništa neće promijeniti činjenicu da hrvatska policija radi profesionalno, rade s velikom razinom humanosti prema svim tim ljudima, da ih razumiju, da primjena ne nasilja, kako su oni preveli, nego primjena odgovarajuće sile, što nije isto što i nasilje, dakle ja sam rekla odgovarajuća sila, ne prelazi granice propisane hrvatskim i europskim zakonodavstvom, ali ona je ponekad nužna, rekla je Grabar-Kitarović.

No nije se tu zaustavila.

Poštovanje bi trebala pokazati i švicarska televizija i svi ostali. Koliko znam, u Švicarskoj je proveden referendum kojim se traži da se ne dopušta daljnje migracije u Švicarsku. Dakle zanima me kako bi reagirala švicarska granična policija kad bi se na njihovim granicama našlo onoliko migranata koliko se danas nalazi na granici Bosne i Hercegovine. Vi kao hrvatski mediji morate predstaviti hrvatsku stranu te priče, nemojte se povoditi za stranim medijima koji rade tko zna u čijem interesu, dala je naputak hrvatska predsjednica.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

 • DRAGA MOJA KOLI: REFERENDUM I NAMA TRIBA! PA BI VIDILI VLASTI! A NE SAMOVOLJU PROVODITI KO ANDJA I PLEMKI I MNOGI! U SVICARSKU JE DOZVOLJENO UCI 80.000 . TISUCA MIGRANATA! TOCNO TOLIKO! A VI KAO DRZAVA STE DOBILI 45.miliona ChFr DA HRVATI NE DOLAZE U SVICU! AKO NEZNATE , PUTAJTE MILANOVICA I PUSICKU! MIGRANTI ULAZE ILEGALNO PRIKO BIH I HR , JER VI LIZETE DUPE CRNOJ GORI I VUCICU! ZATVORITE SVE GRANICE PREMA NJIMA , PA CETE VIDIT KUD IDU! ENO IM SIBIRA!

  7
  2
 • Kolinda je dvolicna osoba i pogubljena na funkciji koji obavlja. Za toga nije.. Jedno radi a drugo prica. Pa nismo mi maniti presjednice. Ne blamiraj se vise.. Nekad je pametnije cutati.

  4
  4
 • nekad je pametnije ćutati!!!!!!!!Ćutati nikad ne će ni izgovoriti ni napisati nijedan Hrvat iole obrazovan koji ima završenu barem srednju školu.To mogu pisati samo nehrvati i to govori o njihovoj mržnji ne samo prema gospođi predsjednici K.G.Kitarović nego općenito prema državi Hrvatskoj.
  Gospođa Predsjednica ima itekako pravo izgovarajući svoj stav o ovim tko zna odakle pridošlim anrtieuroopskim islamsitičkim migrantima koji doalze u Europu ne zato što je vole nego upravo suprotno.
  Švicarska štiti svoje granice od europskih naroda s Balkana akamoli od migranata i Bliskog istoka ili Afrike.
  Oni su zadnji koji imaju pravo išta reći Hrvatima.Neka se pokriju ušima i neka uživaju u pokradenom i oplačkanom židovskom blagu i zlatu, nebrojenim imjetninam akoje su europski fašiti, komunisti i nacisti oteli od Židova tijekom dvadesetog stoljeća spremivši ih u konc logore i plinske komore , a danas uživaju u bogatstvu koje je stečeno na židovskoj žrtvi i krvi nevinih i pobijenih na pravdi Boga.NE znam otkud im pravo kritizirati Hravtsku ili Magjarsku koje se brane od ove migrantske inavazije na njihove zemlje.
  Dovoditi milijune onih koji u sebi mrze Europu i kršćanstvo a pritom se praviti kako ne vide tisuću posto porast antisemitskih ispada u Europi na Židove i njhove sinagoge ili škole-može samo onaj tko u sebi ne želi vidjeti nepravdu i zlo koje se i danas nameće spram Židova u Europi ili Izraelaca u državi Izrael.

  5
  3
 • Koliko ružni rijeci Predsjednici izgovoreno ,nije zasluzila ovakve napade.
  Trudi se iskreno za svoju Hrvatsku ,sjetite se dali je ijedan od uvaženih toliko činio.
  Da ima još veće ovlasti ,nije Ljubimica medija .
  Narode sjetit ćete se kasno će bit ,u komentarima pisat sto ste pročitali.

  3
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.